2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Aşiret kavgası sünnetle son buldu

Malatya'da çıkan kavgada bir gencin öldürülmesi sonrasında iki aşiret arasında çıkan gerginliğin barışla noktalanmasının ardından, iki aile sünnet töreninde birbirlerine kirve oldu. 

Malatya'da 2 ay önce Yıldıztepe Mahallesi'nde çıkan tartışmada Özgür Gezer (24) adlı gencin, S.T. adlı şahıs tarafından sopayla vurularak öldürülmesi olayı sonrasında evlerini terk ederek giden Taş ailesi ve akrabaları mahalleye geri dönünce gerginlik yaşanmıştı. 

Polisin yaklaşık 1 haftadan beri çevik kuvvet polisi ve diğer ekipleriyle güvenlik çemberine aldığı mahalle Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın girişimleri sonucunda her iki aşiret mensupları Avşar Otel'deki yemekli barışma töreninden sonra da bir birlerine kirve oldu. 

Her iki aşiret mensupları arasındaki barışın sürekli devam etmesi için cinayeti işleyen Taş ailesinden 8 yaşındaki Onur adlı çocuğa, Gezer ailesinden Yaşar Gezer kirve oldu. Küçük Onur'u, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya elinden tutarak, mağdur tarafın evine götürdü. 

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, iki aile arasında sağlana barışın devam etmesi için gelenek ve göreneklere göre çocuğun sünnet ettirildiğini ifade etti. Emniyetin getirdiği sünnetçi, küçük Onur'u odanın içine serilen yatak üzerinde kirvesini kucağında sünnet etti. Emniyet Müdürü Kahya, küçük Onur'a altın taktı
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 13:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?