2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Aşiret kavgasında gözaltı sayısı 14

Malatya'da iki aşiret arasındaki gerginlikle ilgili olarak polisin toplam 14 zanlıyı gözaltına aldığı belirtilirken, aşirete mensup kadınların valiliğe gelişinde ise polis alarma geçti. 

Edinilen bilgiye göre, Malatya merkez Yıldıztepe Mahallesi'nde 2 ay önce meydana gelen bir cinayet olayı sonrasında iki aşiret grubu arasında çıkan kavga sonunda T.T., D.T., M.T., S.B., E.T., E.T., B.T., F.T., E.G., G.T., E.T., B.G., Z.U. ve B.G isimli şahısların gözaltına alındığı belirtildi. Yetkililer, 2 ay önce Özgür Gezer adlı 24 yaşındaki bir gencin, aynı mahallede oturan S.T. tarafından sopayla dövülerek öldürülmesinden sonra iki grup arasında gerginliklerin çıktığını belirtti. Cinayetten sonra katil zanlısının akrabalarının baskılar nedeniyle gittikleri Elazığ'dan geri dönmeleri üzerine her iki aşiret grubu arasında kanlı kavganın yaşanacağı duyumu üzerine mahalleni emniyet tarafından güvenlik çemberine alındığı kaydedildi. 

17 evde yapılan aramalar sonucunda 3 adet av tüfeği, 2 adet kuru sıkı tabancadan çevirme tabanca ile 1 adet kurusıkı tabanca ile birlikte şahısların ellerindeki 1 adet tehre, 1 adet satır, 1 adet bel ve çeşitli ebatlarda 20 adet sopanın muhafaza altına alındığı bildirildi.
Bu arada, olayın ölen gencin tarafı olan aşiretin mensubu bir grup kadın toplu halde Valiliğe doğru ilerleyerek Vali Halil İbrahim Daşöz ile konuşmak istedi. Polis devreye girerek, Valilik önünde önlem aldı. Polis kadınları ikna ederek adliyeye yönlendirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 19:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?