7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Asker uğurlama töreni

Türkiye'de son dönemde 7 askerin şehit edilmesinin ardından Malatya'da askere giden yeni tertipler, büyük bir coşkuyla uğurlanıyor. 

"Her Türk asker doğar" sloganıyla gönderilen yeni tertip askerler, "Bir şehit gelir, bin asker gider" sloganıyla terör örgütü PKK'ya da gözdağı veriyor. 

Malatya Şehirlerarası Otobüs Terminali, 87/2 tertip asker adaylarının uğurlanması sebebiyle büyük kalabalıklara sahne oluyor. Son dönemde 7 askerin şehit edilmesinin ardından daha fazla ilginin gösterildiği asker uğurlamasında, asker adaylarıyla aileleri mutluluklarını gizlemiyor. Asker adayları, "En büyük asker bizim asker", "Bu asker gidecek, geri gelecek", "Her Türk asker doğar" sloganları eşliğinde omuzlarda taşınarak otobüslere bindiriliyor. Asker adayları, "Heyecanlıyız. Vatanı görevimizi yapmaya gidiyoruz. Şehitlerimizin öcünü alacağız. Bir şehit gelir, bin asker gider" diyerek, terör örgütü PKK'ya gözdağı verdi. 

Bir asker babası ise, "Şu anda Türkiye'nin en gururlu babası benim. Ne mutlu bana ki, benim oğlum da asker oluyor. Ne mutlu Türküm diyene" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 14:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emine akgül IP: 88.233.212.xxx Tarih : 19.11.2007 18:00:11

şehitler ölmez vatan bölünmez biz pkk!dan değil onlar bizden korkacaklar . onlar bakın onlar diyorum doğru düzgün bi adları bile yok biz onnlardan korkmayacağızz KORKMAYIZDA