4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Atay köy kanunu toplantısını anlattı

Türkiye'de yeni köy kanunu hazırlıklarının sürdüğü belirtilirken, kanun çıkmasıyla nüfusu 100 - 150'den az olan köylerin köy tüzel kişiliklerinin kaldırılacağı bildirildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, Trabzon'da 25-29 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen köy kanunu toplantısına katıldıktan sonra Malatya'ya dönüp toplantıyı değerlendirdi. Köy kanunu hazırlık çalışmaları için 64 İl Genel Meclisi Başkanı'nın katıldığı toplantıya iştirak ettiklerini belirten Atay, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de toplantıya katıldı. Trabzon'da bulunan Bayandırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ile de görüşme imkanı bulduk" dedi.

Atay, "Toplantıda, köy grup yollarının düzeltilmesi, yollara standart getirilmesi, arazilerin toplulaştırma çalışmalarının biran önce tamamlanması, tarımda ihtisaslaşma şartının getirilmesi, köy altyapı standartlarının getirilmesi gibi konular ele alındı. Köylerde yaşamayı özendirici tedbirler görüşüldü" ifadelerini kullandı.

Hane sayısı azalan köylerin tüzel kişiliğinin kaldırılması, yani nüfusu 100 -150'nin altında kalan köylerin muhtarlıklarının iptal edilmesi gibi konuların da ele alındığını vurgulayan Atay, toplantılarda alınan kararların Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 17:15:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?