3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Atık su kullananları ihbar edin

Atık suyu sulamada kullananların ihbar edilmesi istendi.


Valilik binasında toplanan Hıfzıssıhha Kurulu kararları açıklandı. Kararda, atık su ile sulama yapanların polis, jandarma, belediye ve gıda kontrolü birimlerine ihbar edilmesi istendi. Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"İlimizin kanalizasyon şebekesine ait kolektörlerin vatandaşlarımız tarafından kırılarak atık suyun tarımsal sulama amaçlı olarak kullanıldığı görülmüş ve bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak aşağıda belirtilen kararlar almıştır. Atık suları ile yapılacak tarımsal sulamanın insan ve çevre sağlığına vereceği zararlar herkes tarafından bilinmektedir. Bu nedenle İl Hıfzıssıhha Kurulu'ndan alınan kararlara vatandaşlarımızın tam olarak uyacağına inancımız sonsuz olup, söz konusu kararlara uymayanlar hakkında gerekli yasal işlemler kararlılıkla uygulanacaktır. Sağduyu sahibi halkımızın bu konuda duyarlı olması, insan ve çevre sağlığını ciddi olarak tehdit edebilecek atık su ile tarımsal sulama yapanları Jandarma İmdat 156, Polis İmdat 155, Alo Gıda 174, Alo Belediye 153 No’lu telefonlara ihbarda bulunmaları önemle rica olunur."


Özellikle Battalgazi ilçesinde atık suyun sulamada kullanıldığı vurgulanırken, bu yörede oturanların atık suyu sulamada kullananları görünce ihbar etmeleri istendi

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 11:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?