3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

AVM'nin adı MalatyaPark oldu

Malatya'nın büyük anlamda ilk ve tek alış veriş merkezi'nin ismi MalatyaPark olarak açıklanırken, ekim ayında hizmete açılacağı bildirildi.


Malatya Girişim Grubu'nun Sümerbank Fabrikası yerini alıp, buraya iş merkezi, 5 yıldızlı otel, hastane ve lüks konutlar yapacak olması nedeniyle, Girişim Grubu ortaklarından Sadullah ve Salim Ilıcak, Adnan Başdemir, İlhan Kavuk, Yalçın Geyik, Azmi Özhan ve Rönesans Holding Müdürü Zafer Baysal ortak basın açıklaması yaptı.


Basın açıklamasını okuyan Zafer Baysal, "Malatyalı 32 iş adamının bir araya gelerek kurduğu Malatya Girişim Grubu'nun, Ekim 2009'da açmayı planladığı alışveriş merkezinin ismi belli oldu. Malatya'nın ilk ve tek alışveriş ve yaşam merkezi olacak olan projeye MalatyaPark ismi verildi.


Malatya Girişim Grubu, öncelikli hedef olarak Malatya'da bir alışveriş merkezi açmaya karar verdi. Bu amaçla eski Sümerbank fabrikasının olduğu araziyi satın alan Grup, bu projeye 200 milyon dolarlık dev bir bütçe ayırdı. Bu özel proje için uzun zamandır isim arayışında olan Malatya Girişim Grubu, projenin Malatya için önemini belirtmek ve böylesi büyük bir yatırımın şehir için ilk ve tek olduğunun altını çizmek adına alışveriş merkezine MalatyaPark adını verdi" şeklinde konuştu.


Baysal, proje kapsamında sadece dünya standartlarında modern bir alışveriş merkezi inşa etmediklerini; aynı zamanda brüt 113 bin 442 metrekarelik inşaat alanında 5 yıldızlı bir otel, tam donanımlı özel bir hastane, 200 lüks konut da olacağını sözlerine ekledi.
Ekim ayında hizmete girmesi hedeflenen ve 5 katlı inşa edilen MalatyaPark, 50 bin 940 metrekarelik kiralanabilir alanda kadın, erkek hazır giyim, elektronik, kişisel bakım, ev tekstili, aksesuar ve hediyelik eşya dahil toplam 156 mağazasıyla yılda yaklaşık 13 milyon ziyaretçiye hizmet vermeyi hedeflediklerini söyleyen baysal, bu alanda toplam 2 bin 500 civarında kişiye iş imkanı sağlanmış olacağına dikkat çekti.
İlk etapta MalatyaPark'ın ekim ayında hizmete açılacağı, daha sonra ise diğer projelerin gerçekleştirileceği kaydedildi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 15:57:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kübra IP: 80.171.119.xxx Tarih : 14.11.2009 15:19:31

Merhaba benim adim Kübra (Almanadan), Malataliyim ve gercekten cok gurur duyorum .... daha 15 yasindayim ama bu gercekten cok gurur verici bir sey, Malatya gitdikce güzellesiyor ve hepsi Basbakanimiz Erdogan, Malatya Belediye Baskani  ve bu projelerle ilgilenen Yardimcilari sayesinde. Her sene Ailemle Malatyaya gitdiyimize cok güzel Gelismelerle karsilasiyoruz ve bu cok güzel bir duygu...  Hepinize cok tessekür etmek istiyorum !