3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Aynı suçtan yine içeri girdi

Malatya'da 3 yıl önce bilişim suçundan yakalanarak tutuklanan şüpheli, bir kez daha aynı suçu işleyince cezaevine konuldu. Şüphelinin senaryo yazarlığı ve yapımcılığını yaptığı kısa metrajlı bir filmi olduğu öğrenildi. 

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin ortak yaptığı operasyonda internet üzerinden bazı elektronik eşyaları düşük fiyattan satışa sundukları halde, banka hesaplarına para yatmasına karşılık eşyaları göndermeyen şebeke çökertildi. Operasyon kapsamında U.U.U. (24), U.T., O.G. ve E.G. adlı şahıslarla birlikte toplam 6 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen U.U.U., U.T., O.G. ve E.G. tutuklanarak cezaevine konuldu. 

Tutuklananlar arasında bulunan U.U.U., daha önce Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün bilişim suçuna yönelik yaptığı 2 ayrı operasyonda gözaltına alınarak tutuklanmıştı. U.U.U., 31 Ekim 2006 tarihinde çökertilen 8 kişilik şebekenin lideri olarak gösterilmiş ve şebekenin 3 milyon TL tutarında dolandırıcılık yaptığı iddia edilmişti. Bu suçtan bir süre cezaevinde kalan U.U.U,, 28 Mayıs 2007 tarihinde yapılan başka bir operasyonda ise 2 kişi ile birlikte internet üzerinde başkalarına ait kredi kart bilgilerini çalarak sanal pazarlama şirketlerinden alışveriş yapmaktan yeniden gözaltına alınmıştı. 

U.U.U.'nun 'The Way' (Yol) adlı bir kısa metrajlı film çektiği ortaya çıkmıştı. Filmde rol olan U.U.U., aynı zamanda filmin senaryo yazarı ve yapım sorumlusu olarak da gösteriliyordu

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 17:54:06
Güncelleme :22 Ocak 2009 Perşembe 19:54:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?