3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

BADEP sertifikaları verildi

Malatya'da Baba Destek Programı (BADEP) çerçevesinde eğitim görenlere törenle sertifikaları verildi.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, çocuğun yetişmesinde ailenin büyük rolü olduğuna dikkat çekerek, "Babalar çok şeyi bildiğini sanır. Ancak bir test yapsak, kaç baba çocuğuna bir konuda fikrini sormuştur? Çocuğa doğru alışkanlığı kazandırmak için çocuğa değerini ve yeterliliğini hissettirmemiz lazım. Çünkü çocukta özgüven kazanması önemlidir" ifadelerini kullandı.

Sıra dışı olan bu tür eğitim ve kursları arttırıp sıradan eğitim kapsamına alınması gerektiğine dikkat çeken Daşöz, "İki ayaksız bir şey hareket etmez. Anne ve baba eğitimli olursa çocuk da eğitimli olur" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da konuşmasında, annelere daha önce eğitim verildiğini hatırlatarak, "Aile bir bütündür. Anne, baba ve çocuktan oluşur. Çocuk zaten okulda eğitim alıyor. Anne ve baba da eğitilirse, daha iyi nesiller yetişmesine katkıları olur" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Abik de, “Milli Eğitim Bakanlığı ile Ana Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği çerçevesinde önce pilot illerde başlatılan ve gittikçe yaygınlaştırılarak Malatya’da 5 yerde 3 ay süreyle düzenlenen kursa 78 baba katıldı. Ülkemiz ve toplum için yararlı olacağını ümit ediyoruz" dedi.

Bu arada, Çanakkale Savaşı'nda gazi olan ve geçtiğimiz günlerde 104 yaşında iken vefat eden Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz da programda, Çanakkale ile ilgili şiir okudu ve anılar anlattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 18:45:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?