4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Bakan Çağlayan işadamlarına katıldı

Malatyalı İşadamları Derneği'nin (MİAD) 36. aylık toplantısının konuğu Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan oldu.

İstanbul'da bulunan Malatyalı İşadamları Derneği basın bürosu aracılığıyla sözü edilen toplantı hakkında bilgi verildi. İstanbul Holiday İnn Airporth Hotel'de gerçekleştirilen toplantıya, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya milletvekilleri, Malatyalı İşadamı, bürokrat ve akademisyenlerden oluşan 250 kişi katıldı.

Toplantıda ilk sözü alan MİAD Başkanı Yunus Akdaş, uluslararası piyasaların artık Türkiye'yi doğrudan etkilediğini belirtti. Akdaş, yabancı yatırımların devam edip etmeyeceğinin önemli olduğunu vurguladı. Ülke olarak kaynaklarımızın birbirimizle uğraşarak boşa harcandığını ve bunun iç piyasalarda yavaşlamaya, durgunluğa yol açtığını ifade den Yunus Akdaş, "Kar marjları düştü. Yüksek enflasyon ortamının olmadığı bir ortamda iş yaşamının alışkanlıkları da değişti. Düşük kur ihracat yapan iş adamlarımızı zorluyor. Sürdürülebilir büyümeyi çok önemsiyoruz, bunun sağlanması lazım. Siyasi tartışma ortamlarından uzak ekonomik büyümenin devamı şart. İş ortamının iyileştirilmesine yönelik tedbirler alınmasını hükümetimizden bekliyoruz. KOBİ’lere yönelik kamu bankalarından finansman sağlanması gerekli. Sanayide bölgesel teşvik sitemine geçilmesi gerekiyor" diyerek Sanayi ve Ticaret Bakanından öğrenmeyi bekledikleri konuları ve iş dünyası olarak önemsedikleri konuları dile getirdi.

Nurcephe ve Özyaşar şirketlerinin sponsorluğunda yapılan toplantı sonunda Bakan Zafer Çağlayan'a, MİAD adına teşekkür plaketini işadamı Mahmut Çalık verdi. Toplantıya katılan Malatya Aktif İşadamları Derneği de Bakan Çağlayan'a Malatya'nın meşhur kayısısını sundu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 13:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?