6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Bakan Eker Malatya'da

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, kuraklığın buğday üretimini etkilediğini ancak gerekli önlemi aldıklarını belirtti.


Açılış ve ziyaretlere katılmak üzere Malatya'ya gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, valilik ve belediyeyi ziyaret etti. Belediyeye gelişinde mehteran ekibinin gösterisiyle karşılanan Bakan Eker'e, Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından brifing verildi. Bakan Eker, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nü, arazisinin belediye tarafından park ve yürüyüş alanı olarak değerlendirilecek olması nedeniyle Akçadağ ilçesindeki müsait bir araziye taşımayı planladıklarını söyledi. Belediye Başkanı Cemal Akın, Bakan Eker'e tepside kuru kayısı ve kristal kayısı maketi hediye etti.


Belediyede basın mensupları ile bir araya gelen Bakan, kuraklık ve buğday rekoltesinin düşmesi, ekmeğe zam beklentisiyle ilgili sorulara şu cevabı verdi: "Evet kuraklık buğday üretimini az da olsa etkiledi ancak önlemini aldık. Türkiye'nin yıllık 18 milyon ton buğday ihtiyacı var. 17 milyon ton üretim yapıldı. 1 milyon tona yakın bölümünü de ithal ediyoruz. Ayrıca üretilen buğdayın bir bölümünü de biz un olarak ihraç ediyoruz. Yani Türkiye ticaret ülkesidir, alım ve satımlar olacaktır ancak şunu söyleyeyim, tedbirlerimizi aldık."


Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, daha sonra Vali Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret etti. Kayısının sorunlarını anlatan Vali Daşöz, 50 bin aileyi direkt ve endirekt ilgilendiren kayısı hakkında Öğretmenevi'nde yapılacak toplantıda daha ayrıntılı bilgiler sunacağını dile getirdi. Vali Halil İbrahim Daşöz, Bakan Eker'e tepside kuru kayısı ve Malatya kitabı hediye etti.


Bakan'ın ziyaretlerine AK Parti'nin 6 Malatya milletvekili de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 18:40:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?