3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Bakan Eroğlu Malatya'da

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, çıkan kanunun 2B yasasıyla ilgili değil, tapu kadastroyla ilgili olduğunu belirterek, bu konunun kamuoyunda yanlış bilindiğini söyledi.

Elazığ'dan Malatya'ya gelen ve geceyi Malatya'da geçiren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, sabah Vali Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Öznur Çalık ile bazı genel müdürler de bulundu.

Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, çıkan kanunun yanlış bilindiğini ve yorumlandığını dile getirdi. Bakan Eroğlu, 2B Kanunu'yla orman alanlarının daraltıldığına ilişkin bir basın mensubunun sorusunu şöyle cevaplandırdı:
"Biz 2B kanunu çıkarmadık. Şu anda 2B alanlarının sadece tespiti yapılıyor. Ormanların satışı söz konusu değil. Çıkan kanun, Tapu ve Kadastro Kanunu'nda yapılan değişiklikle ilgili bir kanundur. Lütfen herkes çıkan kanunu bir okusun. Ayrıca 2B, bizim dönemimizde ortaya çıkan bir mesele değildir. 31 Aralık 1981 tarihinde çıkan bir kanundur."

"Organize Sanayi Bölgesi'nde bir alanı işgal etmiş, fabrika kurmuş olan vatandaş hiçbir kuruş vermeden otursunlar mı oturmasınlar mı?"diye soran Bakan Eroğlu'na bir basın mensubu, "Ekonomik krizde yatırım yapanlardan para alınmasın?"şeklinde tekliflerin olduğunu hatırlattı. Bakan Eroğlu, "Biz kangren olmuş bir meseleyi çözmek istiyoruz. Biz çözümden yanayız. Biz o kişilerle bir şekilde barışarak, helalleşerek, 71,5 milyon insanın hakkını korumak için bunu yapıyoruz. Ancak vatandaşa hizmeti yönlendirmek
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 10:13:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?