2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Bakan gezisinde silah sesi paniği

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, incelemelerde bulunmak için gittiği Malatya'daki Yeni Cami'yi gezerken, 40 metre uzakta kuru sıkı tabancayla havaya bir el ateş açan 3 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, kuru sıkı tabancayı yakınlarının düğününde havaya ateş etmek için satın aldıklarını, denemek için tetiğe bastıklarını, içinde memri olduğunu bilmediklerini söyledi.

Spordan sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bakanlığına bağlı kuruluşlarda incelemelerde bulunmak ve bazı spor tesislerini hizmete açmak için bugün Malatya’ya geldi. Bakan Şahin, şehir merkezindeki Yeni Cami’yi gezerken, uzaktan bir el silah sesi duyuldu.

Alarma geçen polis, 40 metre uzakta kuru sıkı tabancayla havaya ateş ettiği saptanan 19 yaşandaki Kenan Doğan ile arkadaşları 16 yaşındaki H.K.Ö ile E.D.'yi gözaltına aldı. Karakola götürülen zanlılardan Kenan Doğan verdiği ifadede, “Bir yakınımızın düğünü vardı. Düğünde havaya ateş etmek için kuru sıkı tabanca aldık. Mekanizmanın içinde mermi olup olmadığını bilmiyorduk. Denemek için tetiğe bastım, bir anda ateş aldı. Bakanla veya başka bir şeyle alakamız yok” dedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 18:00:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?