6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Bakan Güler Malatya'da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'de enerji sıkıntısını olmadığını, aksine enerji ihracatı yaptıklarını belirterek, "Biz Türkiye'yi Ankara'da oturarak yönetmiyoruz" dedi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, bakanlığına bağlı 7 kurumun genel müdürü ile birlikte geldiği Malatya'da ziyaret programına Vali Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret ederek başladı. Bakan Güler, burada yaptığı açıklamada, "Türkiye'yi Ankara'da oturarak yönetmiyoruz, bunun altını çizerek söylüyorum. Genel müdürlerimizle Türkiye'yi geziyoruz, yapılanları yerinde denetliyoruz. Gerekli olduğunda anında müdahale ediyoruz. Çözümü yerinde oluşturuyoruz. Bu hem bize zaman kazandırıyor hem de verimimizi arttırıyor. Bunun için biz kısa zamanda çok iş yaptık. Türkiye'yi Ankara'da yönetmiyoruz" diye konuştu. 

Bir gazetecinin "Akaryakıt şirketlerine kesilen cezaların Danıştay tarafından durdurulması kararı vermesi" ile ilgili sorusuna ise Bakan Güler, "Hukuki kurumların verdikleri kararları tartışacak durumda değiliz" cevabını verdi. Bir gazetecinin de "Türkiye'de şuanda enerji yeterli mi?" sorusu üzerine Bakan Güler, "Gayet tabi. Biz şuanda enerjiyi ihraç da ediyoruz" şeklinde cevapladı. 

Kaçak elektrik kullanımı ile ilgili mücadelenin sürdürüldüğünü anlatan Bakan Güler, "Şuanda toplam olarak 1 milyon 100 bin kaçak elektrik kullanımı var" dedi. 

Bakan Güler son olarak, bir gazetecinin, "Hepimiz Ermeni'yiz şeklinde bir slogan atıldı. bazı kesimler bu slogana tepki gösterdiler. Siz hükümetin bir üyesi olarak bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Ben daha çok enerji konuları ile ilgileniyorum" cevabını verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2007 Cuma 11:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?