6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Bakan Hüseyin Çelik Malatya'da

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, halkın ayağına gitmeyi ve yönetimi halkın ayağına götürmeyi şiar edinmiş bir ekip olduklarını söyledi.


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bir dizi inceleme ve açılışlara katılmak üzere Malatya'ya geldi. Bakan Çelik, programının ilk gününde öğretmenevinde Malatya'nın eğitim sorunları ile ilgili düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantıda Malatya'nın eğitim sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı. İllerin sorunları ile ilgili olarak il merkezlerinde şimdiye kadar 60 toplantı düzenlendiğini belirten Bakan Çelik, bu toplantı öncesinde bir müsteşar yardımcısı başkanlığında tüm birimleri temsilen genel müdür,
müstakil daire başkanı ve birim amirinin ilin büyüklüğüne göre 2 gün, 3 gün önceden ile giderek saha çalışması yaptığını anlattı. Bakan Çelik, "Okulları bizzat yerinde görme fırsatını görüyorlar. Buradaki muhatapları ile toplantılar yapıyorlar. Yani tabiri caiz ise bütün birim amirlerimiz, kendi sorumluluk alanları ile ilgili olarak net bir fotoğraf çekiyorlar. Tespit ettiğimiz aksaklıklar öncelikler sırasına sokuluyor. Burada yaptığımız çalışma, ilin eğitimde bir yol haritası oluyor. Sorunları tamamen tespitlere dayalı bir şekilde ele alıyoruz. İlden net kararlar ve net tespitlerle ayrılıyoruz" dedi.


Bakan Çelik, eğitim sorunlarını çözmede 5T ile yola çıktıklarını ifade ederek, "Birinci aşamada bir tespit yapıyoruz. Bu fotoğraf çekmektir. Yaptığımız tespitten sonra varsa eksikliğimiz bunun temel sebebi nedir sorusunu sorarak, bunu teşhis etmeye çalışıyoruz. Teşhis koyduktan sonra tedaviye başlıyoruz. Sonra arkasından takip geliyor. En son aşamada sorumluluğunu yerine getiren, bu işin hakkını veren herkes, aldığı sonuçları bir üst makama tekmil olarak iletiyor. Ben başbakanımıza, başkanımız da milletimize verecektir. Çünkü biz milletimizin verdiği yetki ile bu sorumlulukları üstlenmiş olan insanlarız" diye konuştu.


Bakan Çelik, "Genellikle Ankara'daki yöneticiler genelgelerle, afrayla, tafrayla talimatlarla ülkeyi idare etmeyi maalesef tercih etmişlerdir. Ama biz, bizzat yerinde görerek, problemi yerinde inceleyerek, çare ve çözüm bulmayı tercih eden bir iktidarız, bir hükümetiz. Halkımızın ayağına gitmeyi, yönetimi halkımızın ayağına götürmeyi şiar edinmiş bir ekibiz. Bundan dolayı da halkımızın büyük bir memnuniyetini olduğunu söyleyebilirim" ifadelerini kaydetti.


Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. Bakan Çelik'in başkanlığındaki toplantıya Vali Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Ali İhsan Koca, Fuat Ölmeztoprak ve Mehmet Şahin, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın üst düzey bürokratları, il mili eğitim müdürlüğü görevlileri ile çok sayıda davetli katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 01:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?