30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Bakan Yılmaz Malatya'da

DEVLET BAKANI CEVDET YILMAZ MALATYA'DA

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, son yaşanan olaylardan sonra borsadaki dalgalanmalarla ilgili olarak," Zaten öyle büyük dalgalanmalar da olmadı. Sadece piyasalarda küçük etkilenme oldu. Radikal bir etkilenme olmadı. Günlük gel gitlerin de yaşanmamasını arzu ediyoruz" dedi.

Malatya Valiliği'ni ziyarette basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Balyoz Harekatı tutuklamalarından sonra Borsa'nın düşmesiyle ilgili soruya karşılık şunları söyledi:

"Eskiden, küçük siyasi krizler ekonomiyi çok daha fazla etkilerdi. Ekonomimizin dayanıklılığı çok daha fazla olması nedeniyle borsa da fazla etkilenmiyor. Zaten öyle büyük dalgalanmalar da olmadı. Sadece piyasalarda küçük etkilenme oldu. Radikal bir etkilenme olmadı. Günlük gel gitlerin de yaşanmaması arzu ediyoruz. Uzun vadede de sıkıntı görmüyorum."

Bakan Yılmaz, "Ekonomik küresel kriz, Güneydoğu Anadolu Projesi'nde (GAP) bir sorun, bitiminde erteleme meydana getirecek mi?" sorusuna karşılık da şunları söyledi: "GAP'da ödenek anlamında hiçbir sorun yaşamıyoruz. Çünkü, GAP için özel eylem planı yapıldı. Finansmanını telafi için özel kanunlar çıkarıldı. Aslında küresel kriz ortamında GAP'a yaptığımız bu yatırım, küresel krizin Türkiye'ye olan etkilerinin hafifletici bir işlev de görüyor. 2012 sonuna kadar GAP eylem planı kapsamında, arttırılmış, ivme

kazandırılmış bir şekilde GAP yatırımlarımız devam edecektir. 400 kilometreye yakın ana kanal döşedik. Mardin, Suruç, Batman ve Diyarbakır ovalarına su taşıyan ana kanallar inşa ediyoruz. Aynı zamanda doğu Anadolu Projesi (DAP) ve GAP'a yapılan yatırımlar tüm ülkeye yapılmış yatırımdır. Bunlar ülkemizin tarımsal potansiyelini geliştiren, gıda güvenliğini sağlayan, komşu ülkelerle ihracatımıza ciddi katkılar sunacak olan projelerdir. Hem bölge halkımız, hem de Türkiyemizin kalkınmasına ve güvenliğine katkıda

bulunacaktır"

DEVLET BAKANI CEVDET YILMAZ MALATYA'DA
DEVLET BAKANI CEVDET YILMAZ MALATYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2010 Cumartesi 16:53:05
Güncelleme :27 Şubat 2010 Cumartesi 17:17:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?