4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Bakandan türban karşıtlarına tepki

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan türban karşıtları için, "Hiç kimse laiklik konusunda, Cumhuriyet'in temel ilkeleri ve kazanımları konusunda, Atatürk ilke ve inkılapları konusunda, tek devlet, tek millet, tek bayrak prensibi konusunda AK Parti ile yarışmaya kalkmasın" dedi.

Malatya ziyareti kapsamında Vali Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret ederek ilin sorunları hakkında bilgi alan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, türban tartışmaları ile ilgili soruları yanıtladı. Bakan Çağlayan, "Ortaya konulmuş olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) iradesine karşı koymak gibi bir şey söz konusu olamaz. Hiçbir irade TBMM'nin, milletin iradesinin üzerinde olmaz. Onun için bunu bu çerçevede görmek lazım" dedi.

Türban karşıtlarına tepki gösteren Bakan Çağlayan şunları söyledi:

"Altını çizerek söylemek istiyorum; gündeme getirilen ve TBMM'den geçen değişiklikle beraber Türkiye'de yeniden bir kaos, bir laiklik tartışması çıkarılmaya başlandı. Bunlara kimse prim vermesin. Zaten millet bunlara prim vermiyor. Bundan 6-7 ay önce, 22 Temmuz seçimlerinde her iki ferdinden biri AK Parti'ye oy veren millet, bunlara prim vermediğini göstermiştir. Dolayısıyla bunun altını bir kez daha çizelim. İkincisi, hiç kimse laiklik konusunda, Cumhuriyet'in temel ilkeleri ve kazanımları konusunda, Atatürk ilke ve inkılapları konusunda, tek devlet, tek millet, tek bayrak prensibimiz konusunda AK Parti ile yarışmaya kalkmasın. Getirilmiş olan düzenlemeyi başka boyutlara, başka mecralara çekmenin ülkemiz adına faydası olmadığı kanaatindeyim. Bizim önceliklerimizde çok daha yoğun gündemler var."

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Bakan Çağlayan'a kayısı hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 18:15:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?