2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Banliyö treni geliyor

Malatya ile Elazığ arasında banliyo tren seferi düzenlenmesi için çalışmalar başlatıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Malatya Bölge Müdürü Yaşar Tatlısu, Malatya ve Elazığ'da anket yapmaya başladıklarını belirterek, "Anketle amacımız, Malatya-Elazığ arasında çalışmaya başlayacak olan banliyo trenini vatandaşların isteyip istemediğini öğrenmek. Ayrıca, seyahat edecek yolcuları öğrenmek istiyoruz. Yani öğrenci mi, esnaf mı, günübirlik gidenler ne kadar? Onları anketle belirlemeye çalıyoruz" dedi.

Banliyo treninin sabah ve akşam saatlerinde ara istasyonlarda durmayacağını belirten Tatlısu, "Malatya'da birçok Elazığlı öğrenci, Elazığ'da da birçok Malatyalı öğrenci var. Bunların üniversiteye gidiş gelişlerini ucuz olarak sağlamak için çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaların mallarının götürülmesi ve fabrikalara gelecek malların nakliyesini kolaylaştırmak amacıyla Organize Sanayi Bölgesi'ne konteynır toplama merkezi yapacaklarını ifade eden Yaşar Tatlısu, "Böylece toplama ünitesinde vagonlarla direk organize içinden yükler getirip götürülecek. Bu hem fabrikaların hem de TCDD'nin işine gelir. Çünkü onlar rahatlıkla mallarını il dışından getirip götürecek, TCDD de nakliyeden para kazanacak "şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 16:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?