3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Başarılı amyant fıtığı ameliyatı

Malatya'nın Darende İlçesindeki Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'nde, bin kişiden 1 kişide görüldüğü belirtilen amyant fıtığı ameliyatı başarı ile gerçekleştirildi.


Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Latif Kahraman, "Kemal Salt isimli 67 yaşındaki şahıs, 2 yıldır sağ tarafındaki ağrılardan şikayetçi olması nedeniyle hastanemize başvurdu. Çeşitli yerlere gittiğini belirtilen hasta, ilaçları kullanmasına rağmen bir türlü teşhis konulmamış. Yapılan muayene sonucunda bin kişide bir görülebilen, fıtık kesesi içerisinde apandisit varlığı tespit edildi. Buna tıpta amyant fıtığı deniliyor. Bu hastamızı fıtık ameliyatı yaparken fıtığın içinde ikinci ameliyatı yapmış olduk" dedi.


Hastanın ameliyat sonrasında sağlığına kavuştuğunu ifade eden Dr. Kahraman, "Hastanemizde tıbbi teknik donanım ve ameliyat profilinin içerdiği her türlü imkana sahibiz Darende ve çevre halkına genel cerrah açısından, tiroit, meme, kasık fıtığı, göbek fıtığı, hemoroit ve buna benzer ameliyatları başarı ile yapıp hastalarımızı sağlıklarına kavuşturuyoruz" ifadelerini kullandı.

 

İha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 13:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?