7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Başbakan Erdoğan, Malatya'da

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımları tamamlanan 19 tesisin hizmete açılması ve yeni yapılacak 38 tesisin temelinin atılması törenlerine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılan tesislerin atılan temellerin kendisini heyecanlandırdığını ifade ederek, "Bu tablolar bana gerçekten heyecan veriyor. Bunu yaşadıkça gerçekten hücrelerime kadar artık ülkemin aydınlık dolu yarınlarını hissediyor görüyor, onun heyecanıyla çok daha farklı bir duyguya kapılıyorum. Artık emin bir şekilde yarınlara yürüyoruz. Hem de gece gündüz demeden yürüyoruz hem içerde hem dışarıda bu yürüyüşümüz devam ediyor" dedi.

Malatya’nın son dönemlerde ciddi bir sıçrama içinde olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaların hizmete girmesiyle birlikte 12 bin işsizin işe kavuşacağını ifade etti. 12 bin kişinin işe kavuşmasıyla birlikte 60 bin insanın da aşa kavuşacağını vurgulayan Erdoğan, "Burada gerek açılışı yapılan gerekse temeli atılan bu müesseseler, bana göre hakikaten kutlu bir yanı olan müesseselerdir" diye konuştu.
Konuşmasında ülke ekonomisinin içinde bulunduğu durumdan da örnekler veren Erdoğan, 3 Kasım 2002’de 2 bin 600 dolar olan kişi başına gelirin şimdi 4 bin dolara yükseldiğini kaydederek, "Bunlar her toplumda olan bir sıçrama değil, bu millete mahsustur. Yolsuzlukların önü alınınca hortumlar kesilince nereden nereye geldik. İşte ilk 6 aydaki büyüme hızı 2004’te yüzde 13.4’e ulaştı. Halbuki bizim hedefimiz yüzde 5’ti. Bu şunu gösteriyor yıl sonu itibariyle büyümede gayet iyi bir konuma geleceğiz" şeklinde konuştu.

Türkiye’de yatırımcıların artık önlerini gördüğünü belirten Başbakan Erdoğan, sadece Temmuz sonu itibariyle Türkiye’de müteşebbisin 28 katrilyon Türk lirası yatırım yaptığını ifade ederek, "Bu, müteşebbisimizin nereden nereye geldiğini gösterir. Ama biz bunlarla tatmin olmuyoruz. Daha büyük adımlar atacağız. Türkiye milli gelirde ilk etapta 5 bin doları ikinci etapta 10 bin doları yakalayacaktır. Bunu iktidarımız başarma kararlığındadır" ifadelerinde bulundu.
Bütün iş adamlarını kendi illerinde yatırım yapmaya çağırdığını vurgulayan Erdoğan, "Türkiye dört bir yanıyla büyüyen bir ülke olsun. Onun için de Türkiye’nin dört bir yanını tüm arkadaşlarımla beraber adeta mekik dokur gibi dokuyoruz. Koşacağız durmak yok. İçeride dışarıda bu koşu devam edecek. Enflasyon yüzde 30’lar düzeyindeydi. Şimdi yüzde 12’nin altında. Hortumlar kesiliyor artık fona devredilen bankaları duyuyor musunuz? Artık bankalar battığı zaman garantör devleti kaldırdık. 50 milyara kadar garantimiz var, o daha da düşecek. Kusura bakmayın garip gurebanın imkanlarını yolsuzlukları yapanlara veremeyiz. Bunu birkaç kere bu ülke ödedi, ödettiler. Bu oyuna artık gelemeyiz. Geçen yıl sadece ödediğimiz faiz 42 milyar dolar. Sıkıntımız burada bu yaklaşık 60 katrilyon Türk lirası demek. Bu paranın yarısı yatırıma dönüşseydi, Türkiye nerelere geçerdi biliyor musunuz" diye konuştu.
İktidara geldiklerinde 15 bin kilometre duble yol sözü verdiklerinde ciddiye almayanlar olduğunu kaydeden Erdoğan, "Duble yollar dedik bizimle dalga geçtiler. Geçen yıl 2000 kilometre, bu yıl da 3 bin kilometre yapıyoruz. Hedefimiz 5 yılın sonunda 15 bin kilometre yolu gerçekleştirmek" dedi.
Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından sonra, Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı kendisine tapu tahsis belgesi verdiler. 2. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yapımı tamamlanan 19 tesisin açılışıyla yeni yapılacak 38 tesisin temelini ayna anda atan Başbakan Erdoğan, daha sonra TOKİ tarafından yaptırılacak olan konutların temelini atmak üzere Organize Sanayi Bölgesi’nden ayrıldı.

MALATYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2004 Pazar 17:49:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?