2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Başbakan Erdoğan Malatya'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ortadoğu'da yaşanan olaylara sessiz kalmayacaklarını belirterek, "Filistin Devlet Başkanı'ndan İsrail'e, Filistin Başbakanı'ndan Suriye Devlet Başkanı'na, Bush'a, Annan'a, Avrupalı liderlere varıncaya kadar hepsiyle Ortadoğu ile ilgili diplomasi geliştiriyoruz" dedi. 

Başbakan Erdoğan, Malatya programına toplu açılış ve temel atma töreniyle başladı. Sıtmapınarı Kavşağı'nda düzenlenen törene, beraberinde Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Necati Çetinkaya ile katılan Başbakan Erdoğan, burada halka hitap etti. Tören alanına dolduranların sevgi gösterileri arasında konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin artık dünyada gündem belirleyen bir ülke haline geldiğini söyledi. Ortadoğu'da yaşanan olaylara değinen Başbakan Erdoğan, "Ortadoğu'da olanlara sessiz kalamayız, sessiz kalmıyoruz. Herkesle görüşüyoruz. Filistin Devlet Başkanı'ndan İsrail'e, Filistin Başbakanı'ndan Suriye Devlet Başkanı'na, Bush'a varıncaya, Annan'a varıncaya kadar, Avrupalı liderlere varıncaya kadar hepsiyle Ortadoğu ile ilgili diplomasi geliştiriyoruz. Yoksa kuru sıkı yaptığınız toplantılarla bir yere varmanız mümkün değil. Bunlar masada çözülecek işlerdir. Bugüne kadar bu işleri masada bitirdiler, bizler de masada bu işi çözmeye yardımcı olmanın gayretindeyiz. Elimizden geleni sonuna kadar yapacağız. 

Bunları yaparken dünya barışı için, Ortadoğu'nun kan gölüne dönmemesi için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız" dedi. Konuşmasında medyada konuyla ilgili yapılan eleştirilere de değinen Erdoğan, "Süreç devam ediyor, özel temsilciler gönderiyoruz, göndereceğiz. Bu konunun hassasiyetini bilmeyenler olabilir, bunlara rağmen inandığımız yolda doğru bildiğimiz adımları atmaya devam edeceğiz. Her şey bağıra bağıra yürütülmüyor. Gizlilikler vardır, şahsa mahsus olanlar vardır. Yazılı ve görsel medya kendilerine danışılarak yapılmasını arzu ediyor. Kusura bakmasınlar, onların Ortadoğu ile ilgili bir derdi varsa lütfen Ortadoğu'ya yönelik hassasiyetlerini ortaya koysunlar" şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan, Ortadoğu'da çözüme gidilmesinin Türkiye'nin mutluluğu ve huzuru için gerekli olduğunu söyledi.

YOLU VE SUYU OLMAYAN KÖY KALMAYACAK 

İktidara geldikten sonra Türkiye'nin yeniden imarı, yeniden inşası için başlatılan atılımların sürdüğünü kaydeden Erdoğan, "Türkiye'yi bir baştan bir başa dolaşıyor, her gittiğimiz yerde halkımıza müjdeler veriyoruz. Tek tek değil toplu açılışlar yapıyoruz. Toplu temel atma merasimi yapıyoruz" diye konuştu. Türkiye'de yolu ve suyu olmayan köy kalmaması için bu yıl 2 katrilyon kaynak ayırdıklarını anlatan Erdoğan, "Artık insanların ayakları çamur olmayacak. Kaymakamlar, il genel meclis üyeleri ve muhtarlar el ele vererek, valilerin koordinatörlüğünde yolu suyu olmayan köy kalmayacak. Çünkü medeniyet yol ve su demektir. Yolu olmayan suyu olmayan medeniyetten çağdaşlıktan bahsetmesin" şeklinde konuştu. Göreve geldikten sonra çalışanların 14 katrilyon tutan nema paralarını ödediklerini, 8.5 katrilyon alacakları olan imarzedelere 7 katrilyon ödeme yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, Ocak 2007'ye imarzedelerin ödemelerinin tamamlanacağını söyledi. 

Son olarak kamuoyunda 'ofshorzede' olarak bilinen 11 bin kişiye yargı kararıyla 600 trilyon daha ödeme yapacaklarını ifade eden Erdoğan, geçmiş dönemlerde IMF'ye olan 23.4 milyar dolar borcun 11 milyar dolara düşürüldüğünü kaydetti. Geçmiş hükümetler döneminde kasada bulunan 26 milyar dolar döviz rezervi olmasına rağmen bu dönem 56 milyar dolara yükseldiğini belirten Erdoğan, Türkiye'nin her geçen gün büyüdüğünü ifade etti. 

Başbakan Erdoğan, konuşmasından sonra yapımları tamamlanan 2 alt geçiti hizmete açarken, TOKİ ve Malatya Belediyesi'nin yaptırdığı evlerin sahiplerine anahtarlarını teslim etti. Battalgazi duble yol açılışı, Kızılay Kan merkezi, doğalgaz şehir içi şebekesinin ateşlenmesi, yağmur suyu drenajının açılışı, çok katlı otopark ve Taştepe Sağlık Ocağı'nın açılışını yapan Başbakan, vatandaşlara tapu dağıtımını da yaptı. Bazı özel hastane ve tıp merkezlerinin açılışlarını da yapan Erdoğan, Beylerderesi Viyadüğü, sevgi evleri, Sümerpark, Yeni Camii çevre düzenlemesi, halk eğitim merkezi projelerinin de temelini attı.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 14:40:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?