4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Başbakan'ın Malatya ziyareti 1

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidara kavga için gelmediklerini söyleyerek, "Bizim işimiz sevgi işi. Birilerinin eli kavga eli olabilir. Biz hep şefkatle elimizi uzattık, uzatmaya devam edeceğiz" dedi. 

Malatya'da AK Parti İl Gençlik Kolları Kongresi'ne katılan Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, siyasetçilerin AK Parti iktidarının enerjisi karşısında başlarının döndüğünü belirterek, "Ankara'ya odaklanmış siyasetçiler bizim bu gayretimizi izlemekten yorgun düşmüş durumda. AK Parti iktidarının enerjisi karşısında başları dönmüş durumda. Demokrasiye tek yıldız yakışmaz. Sizler demokrasinin yıldızlarısınız. 14 Ağustos 2001'de Menderes'in ifadesiyle, 'Yeter söz milletindir' demiştik. Hatta, 'Söz de karar da milletindir' demiştik. Demokrasilerde söz de milletindir, karar da milletindir. Millet ne derse o olur. Bunu bilmeyenler öğrenecek. Duyanlar duymayanlara anlatacak. Siz gerçek demokratlarsınız. Biz işimize bakalım. Siz zaten 22 Temmuz'da gereken dersi verdiniz. Komplo teorileriyle bir yere varılmaz. Millete hizmetle bir yere varılır. Biz kavga için gelmedik. Bizim işimiz sevgi işi. Birilerinin eli kavga eli olabilir. Biz hep şefkatle elimizi uzattık, uzatmaya devam edeceğiz. Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece dedik. Gene gideceğiz gündüz gece. Hiç engel yok. Engelleri aşa aşa gideceğiz. Tarih bunun açık ispatıdır. Bu yola düşenler halka hizmet yolunda yürüyenler hep engellerle karşılaşmıştır. Birçok çıkar çevreleri engeller oluşturmak istemişlerdir, çünkü çıkar çevrelerinin millette yeri yoktur. Onlar milletle kendi aralarına duvarlar örerler. Onlar kendi oylarını Anadolu'daki vatandaşımın oyundan farklı görürler. Demokrasideki eşitliği göremeyecek kadar demokrasiyi anlamayacak çevrelerdir"
dedi. 

Etnik milliyetçiliğe de karşı olduklarını ifade eden Erdoğan, "Ülkemizde 36 etnik unsur var. Etnik milliyetçiliğe hayır dedik gelirken. Ayırt etmek yok, 70 milyonu bağrımıza bastık. Bölgesel milliyetçiliğe de karşıyız dedik. Batı neyi alıyorsa doğu da onu alacak dedik. Ankara'nın Yeni Mahallesi'nde ne varsa Malatya'nın Hekimhanı'ında da o olacak. İstanbul'un Bakırköy'ünde ne varsa Malatya'nın Pötürgesi'nde de o olacak. Biz bunun için çalışıyoruz. Onun için sağlık, ulaşımda yeni bir dönem başladı. Onuniçin toplu konutta bir değişim yaşıyor şehirlerimiz. Muasır medeniyetlere ulaşmak lafla olmaz icraatla olur" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 15:18:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tuğba toraman IP: 88.228.79.xxx Tarih : 7.04.2008 13:27:11

burdan tüm ak partililere sesleniyorum sesinizi tüm dünyaya duyurun dost düşman duysun sesinizi bilsinlerki ak partiyi kapatamayacaklar kapatsalar bile içimizdeki erdpğan sevgisini ona olan bağlılığımızı ne yok edebilirler nede satın alabilirler belki biraz arayla durdururlar partimizi ama ileridede öyle bir çıkarızki karşılarına değil chp dünya üstümüze gelse artık vız gelir biz korkmuyoruz ama bizden korksunlar sayın başbakanım sizi görünce sesinizi duyunca bile kendimizi güvende görüyor ve anlatılmaz duygular içerisine giriyoruz allah sizi başımızdan eksik etmesin iyiki varsınız bizde hep arkanızdayız.teşekürler