4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Başbakan'ın Malatya ziyareti 2

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sağlık ve ulaşımda yeni bir dönem başladığını belirterek, "Muasır medeniyetlere ulaşmak lafla olmaz icraatla olur. Batı neyi alıyorsa doğu da onu alacak dedik. Biz bunun için çalışıyoruz" dedi. 

Malatya'da AK Parti İl Gençlik Kolları Kongresi'nde partililere hitap eden Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin dünyanın en büyük 17. ekonomisine sahip olduğunu ifade ederek, "Batı neyi alıyorsa doğu da onu alacak dedik. Ankara'nın Yeni Mahallesi'nde ne varsa Malatya'nın Hekimhanı'nda da o olacak. İstanbul'un Bakırköy'ünde ne varsa Malatya'nın Pötürgesi'nde de o olacak. Biz bunun için çalışıyoruz. Onun için sağlık, ulaşımda yeni bir dönem başladı. Onun için toplu konutta bir değişim yaşıyor şehirlerimiz. Muasır medeniyetlere ulaşmak lafla olmaz icraatla olur. Malatya tarihi ve kültürel yapısıyla örnek olacak bir şehirdir. Sağduyulu, soğukkanlı olun, demokratik duruşunuzdan asla taviz vermeyin, gerginliğin tarafı olmayın. Türkiye'yi 230 milyar dolardan yüzde 180 oranında büyüttük. Yurt içi gayri safi milli hasıla 659 milyar dolara ulaştı. Türkiye, bugün artık birinci ligde oynayan, dünyanın büyük ekonomileri arasında yer alan bir ülke. 180 ülke arasında Türkiye, en büyük 17. ekonomi olmuştur. Yeni hedefimiz ilk 10'a girmek. Kişi başı gayri safi milli hasılada 2010 için hedeflediğimiz 10 bin dolar hedefine inşallah bu yıl sonunda ulaşacağız" dedi. 

"AK Parti Türkiye'yi borçlandıran değil, ülkenin borçlarını silen bir iktidardır" diyen Erdoğan, "Eski hükümetler ciddi bir IMF borçlanması yaptı. Onlar borçlandılar, biz ödedik. Merkez Bankası'nın kasasında 26.5 milyar dolar vardı, şimdi 72 milyar dolar var. Dünyada sıkıntılar var. Türkiye'de de tabii ki onların yansıması olacak. Almışlar ellerine davulla tokmak, bu iktidar şunu yaptı, bunu yaptı. Bütün dünyada kuraklık var, buğday ithal edilmesinden şikayet ediyorlar. Kuraklık var ne yapayım yani? Biz
ithal de ederiz ama vatandaşımızı ekmeksiz bırakmayız. Hiç sıkılmıyorlar. Göreve geldiğimizde petrolün varili 22 dolardı, şimdi 125 dolara çıktı. Bunun için dışarıya çok ciddi rakamlar ödüyoruz" diye konuştu. 

Konuşmasında muhalefet lideri Deniz Baykal'a da göndermelerde bulunan Erdoğan, "Bu kadar cari açık var diyorlar. Petrol kuyularımız yok ki, bunu dışarıdan ithal ediyoruz. Anlasalar da anlamasalar da, Sayın Baykal enerji bakanı olduğu zaman Ankara'da Bakanlar Kurulu toplantısını onlar palto giyerek yapıyorlardı. Biz hamdolsun bakanlarımıza palto giydirmiyoruz toplantılarda. Rüşvet vererek benzin istasyonlarından akaryakıt alıyorduk. Ben de aldım da onun için söylüyorum. Bu dönemler Baykal'ın enerji bakanı olduğu dönemlerde yaşandı. Biz bunu yaşatmıyoruz, inşallah da yaşatmayacağız" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 15:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?