4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Başbakan'ın Malatya ziyareti 3

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin hiçbir zaman antidemokratik yolların aktörü olmayacağını ifade ederek, "Ayrımcılığın olmadığı bir Türkiye için, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, sosyal, laik bir hukuk devleti olması için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. 

Malatya'da AK Parti İl Gençlik Kolları Kongresi'nde partililere seslenen Başbakan Erdoğan, okuma yazma oranının yüzde 80'lerden yüzde 90'lara çıktığını belirterek, "Daha iyi olacak. 780 bin kızımız okula gönderilmiyordu, 'Haydi Kızlar Okula Kampanyası' ile 300 bini okula gider hale geldi. 5 yıllık dönemde 39 yeni üniversite kurduk. Sadece Malatya'da bin 369 derslik yaptık. Malatya hızlı internet erişimi, ADSL nedir biliyor muydu? 449 okula ADSL bağlantısı yaptık. Yavrularımız bilişim teknolojisi sınıflarında bilgisayar kullanmayı öğreniyor. 550 bin bilgisayar gönderdik okullarımıza. Daha da artacak. Bizim gençliğimiz elinde satırla, döner bıçağı ile dolaşan bir gençlik olmasın. Kalemi, kitabı, bilgisayarıyla dolaşan bir gençlik olsun, biz bunu istiyoruz. Daha önce paranız olsa bile kitapları bulamıyordunuz. Yoksul ailelerin ilköğretimde okuyan erkek çocukları için 20 milyon, kız çocukları için 25 YTL yardım ediyoruz. Ortaöğretimde erkeklere 35, kızlara 45 YTL veriyoruz" diye konuştu.
AK Parti'nin hiçbir zaman antidemokratik yolların aktörü olmayacağını kaydeden Erdoğan, "Ayrımcılığın olmadığı bir Türkiye için, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, sosyal, laik bir hukuk devleti olması için mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. 

Malatya'ya yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, "Bütün vatandaşım istediği hastaneye gidiyor mu? Devlet, SSK, özel hastaneye gidiyor mu? İlacını alabiliyor mu? Malatyamız bir değişim, dönüşüm yaşıyor. Toplu konutlarla değişim, dönüşüm yaşanıyor. Yapılacaklarla beraber 10 binin üzerinde toplu konut Malatya'ya kazandırılmış olacak. Malatya'daki çiftçilerimize toplam ödediğimiz para 208 trilyondur. Kayısı Meclis Araştırma Komisyonu'nu Malatyalı milletvekili arkadaşlarım oluşturdu. Kendilerini tebrik ediyorum. Havaalanı yolunun tamamlanması için gerekli işlemler yapılmıştır. İnşallah bu yıl sonuna kadar hedefimiz burayı tamamlayıp, halkın hizmetine sunmaktır. Malatya Havaalanı'na inen uçak sayısı artacak. Teşvik ili kapsamında girişimcilerin daha çok ilgi duyduğu bir bölge haline geldi Malatya. İşsizlikte de çok daha farklı bir istikamette yürüyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 15:30:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NUR MARASALI IP: 88.228.146.xxx Tarih : 7.04.2008 10:20:49

BEYLER DERESİ VİYADÜKÜ NEZAMAN BİTECEK NEZAMAN ŞEHİTLER OLMAYACAK NEZAMAN İNSANCA YAŞIYACAGIZ HASTANE Nİ ŞEKER ALANINA DEGİLDE TOKİNİN VE YA HAVAALANIN YOL KAVŞAGINA YAPILMASINA DAHA UYGUN OLDUGU KANISINDAYIM ÇEVRE YOLUNUN ALT GECİT VEYA ÜST GEÇİTİ DAHA ÖNCEKİ GİBİ, YAILACAKSA YAPILMAMASINDA FAYDA VAR BAŞ ÖRTÜSÜ DAVASINI BIRAKSALARDA EKONOMİYE BAKSINLAR İNSANLARIMIZ AÇLIK ÇEKİYOR SAYGILAR AYIRICA SAHİL YOLUNUN AÇILMASI