4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Başbakan'ın Malatya ziyareti 4

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da CHP'ye yüklenerek ilk seçimde CHP'nin Türkiye genelinde toz duman olacağını söyledi. 

AK Parti Malatya Gençlik Kolları 2. Genel Kurulu'na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, AK Parti Malatya milletvekilleri, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ile kalabalık bir topluluk katıldı. 

Başbakan Erdoğan, Malatya'da gördüğü coşkudan etkilendiğini vurgulayarak, "Malatya'daki heyecanı ve coşkuyu görmekten dolayı son derece mutluyuz. İşte Türkiye'nin kaynağı, işte Türkiye'nin geleceği" dedi. Gençlerin, "Bu can sana feda" şeklinde slogan atmasına, "Bu canlar bu ülkeye feda" diye karşılık veren Başbakan Erdoğan, "Ülkemizin heyecanı ve enerjisi sizlersiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz" dedi.
Gençlerin "Demokrasi yıldızı Tayyip Erdoğan" şeklinde slogan atmasına da "Demokrasiye tek yıldız yakışmaz. Sizler demokrasinin yıldızlarısınız" şeklinde karşılık veren Erdoğan, yine gençlerin, "Vur vur inlesin, CHP dinlesin" şeklindeki sloganlarına ise "Gençler inanın zaman kaybına değmez. Biz işimize bakalım. Siz zaten 22 Temmuz'da CHP'ye gereken dersi verdiniz. İlk seçimde CHP Türkiye'de toz duman olacak. Öyle komplo teorileri ile bir yere varılmaz. Millete hizmet ile bir yerlere varılır" açıklamasını yaptı. 

Türkiye'nin rahmetli Özal ile dünyaya açıldığını ancak Özal'dan sonra AK Parti iktidarına kadar gelen tüm iktidarların Türkiye'yi içine kapattığını savunan Erdoğan, "AK Parti iktidarı ile Türkiye yeniden dünyaya açıldı. Rahmetli Özal'dan sonraki bu değişim ve dönüşüm artarak devam ediyor. Türkiye yeniden şaha kalktı" dedi. 

Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin ekonomide dünyada 1. lige çıktığını söylemesi esnasında gençler, "CHP kümeye" diye slogan attı. 

Malatya'nın adının işlenen vahşice cinayetlerle anılamayacağını ve Malatya'nın bir sevgi şehri olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan'a Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın şehrin anahtarını takdim ederek kayısı hediye etti. Parti teşkilatı da Erdoğan'a tabela ve halı hediye etti. 

Bu arada kongre salonun önünde toplanan binlerce Malatyalının sevgi gösterileri karşısında otobüsün üzerine çıkarak halka hitap eden Başbakan Erdoğan, "Sayın Baykal'ın yerinde kalmasında çok büyük faydalar var. Bırakın kalsın. Çünkü bunların ülkemin derdi ile dertlenmek gibi bir dertleri olmamıştır. Biz ise hizmet yarışında varız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi, 'Millette efendilik yoktur, hizmet vardır" anlayışı ile hareket ediyoruz. Demokrasi mücadelesinde durmak yok, yola devam" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 15:35:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?