4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Basın mensupları ile toplantı

MGN Kargo, Türkiye genelinde başlatmış olduğu 'Kentlerin Dili' adlı programın Malatya ayağında Malatya'da hizmet veren basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Çobanoğlu Restoran'da MNG Kargo yetkililerinin düzenlediği toplantıda, Türkiye geneli ve Malatya'da yapılacak projeler hakkında da bilgiler verildi. MNG Kargo Genel Müdürlük Danışmanı Fatma Yücel toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde 'Kentlerin Dili' konulu belgesel programını TV8 kanalıyla ortaklaşa başlattıklarını belirterek, "Türkiye genelinde 20 bölge müdürlüğü, 600 şube, 6 bini aşkın çalışanı, 8 kargo uçağı ve 2 bini aşkın karayolu aracıyla bin 100 yerleşim birimine hizmet götürüyoruz. 
MNG Kargo, yurdumuzun çok özel bir şehri olan Malatya'ya daha fazla katma değer sunmak amacıyla bir dizi uygulamalar gerçekleştirmektedir. İllerimizin kültürü, turizmi ve sanayisi başta olmak üzere her yönüyle gelişmesinin kendisini de büyüteceğinin bilinciyle faaliyetlerini sürdüren MNG Kargo, Nebil Özgentürk'ün yapımcılığında 'Kentlerin Dili' adıyla hazırlanan televizyon programına sponsor oldu. 16 Kasım 2008 tarihinde de Malatya'da profesyonel bir ekiple hazırlanan bu belgesel TV 8 ekranlarında yayına girecek" dedi. 

Yücel, Program'da Malatya'nın her yönüyle tanıtılacağını kaydederek, "Malatya'nın mitolojisinden, sosyal ve ekonomik yaşamına, tarihi ve doğal güzelliklerinden sanayi ve ticaretine kadar her yönüyle kesitler yer alacak. Biz Malatya'da ayrıca 17 Kasım tarihinden itibaren, buradan gönderilen kargolara Malatya görsellerinin yer aldığı paketler ile taşıma yapacağız. Malatya'yı tanıtan resimlerin yer aldığı kutularımız ile ilin tanıtımını da yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. 

İkinci proje olarak MNG Kargo'nun içinde bulunduğu gezegenin sorunlarıyla yakından ilgilenmek için bir çalışma başlattıklarını ifade eden Yücel, "MNG Kargo, gezegenin sorunlarıyla yakından ilgilenmekte ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için kendi bünyesinde çevre dostu sorumluluk projelerine imza atmaktadır. Bu projelerden biri olan plastik poşetlerin geri toplanarak geri dönüşümünün sağlanmasıdır. Bu proje sayesinde kargo sektörünün ayda 20 milyon olan plastik poşet tüketiminin çevreye zarar vermesi önlenecektir. 

MNG Kargo, 'Kargo Poşetleri Kutuya Çocuklar Okula' mesajının yazıldığı geri dönüşüm kutularını kargo sirkülasyonunun yoğun olduğu 20 bin noktaya yerleştiriyor. Toplanacak kargo poşetleri daha sonra lisanslı firmalarda geri dönüştürülecek ve ekonomiye tekrar kazandırılmasıyla elde edilecek katma değer ise Milli Eğitim Bakanlığı'nca belirlenecek, ihtiyaç hissedilen yerleşim merkezlerinde okul yapımı için harcanacak. Belirli bir kotanın üzerinde atık poşet toplayarak 'Kargo Poşetleri Kutuya Çocuklar Okula' projesini destekleyen bireyler ya da kuruluşlar adına ağaç dikilecek. Çocuklarımıza fırsat eşitliği sağlanacaktır. Poşetleri kargo çalışanları toplayacak ve de diğer firmaların da poşetleri toplanacak" ifadelerini kullandı. 

MNG Kargo Malatya Bölge Müdürü Şahin Kara ise, Malatya'da gerçekleştirilen projenin Malatya için önemine değinerek, "Biz Malatya'da gerçekleştirilen belgesel çekimlerinde Malatya'yı en iyi şekilde tanıtmak için çalışmalar yaptık. Özellikle Malatya'dan 17 Kasım tarihinden itibaren MNG Kargo ile gönderilecek olan kargoların üzerinde Malatya'nın ambalaj ürünlerinin kullanılması Malatya tanıtımı için çok fayda sağlayacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 18:39:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?