4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Başkan Akın aşevini inceledi

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya Belediyesi tarafından yaptırılan aşevinde incelemelerde bulundu.

Beraberinde Belediye Meclis Üyesi ve Malatya Gıda Sanayi Ekmek Fabrikası A.Ş (MEGSAŞ) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alaaddin Acun ve MEGSAŞ Genel Müdürü İlhan Yılmaz ile birlikte MEGSAŞ yanında yaptırılan aşevinde incelemelerde bulunan Başkan Akın, yoksul ve ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlara belediye olarak başta gıda olmak üzere birtakım sosyal yardımlarda bulunduklarını belirterek, aşevinin hizmete girmesiyle birlikte sıcak yemek de dağıtacaklarını söyledi.

350 metrekarelik kapalı alanı bulunan ve içerisinde soğuk odalar, malzeme deposu, soyunma odaları, hazırlık bölümleri, fırınlar ile yardımcı ekipmanları bulunan aşevinin tek vardiyada 4 bin kapasiteli olduğunu belirten Belediye Başkanı Akın, 3 vardiya çalışılması halinde bu rakamın 10 bine çıkabileceğini bildirdi.

Aşevi'nin Ramazan Ayı içerisinde hizmete girmesinin planlandığını da belirten Başkan Akın, "İnsanlarımızın başka kişilerin yardımıyla değil de bizzat devletin ve belediyenin desteğiyle hayatlarını sürdürmeleri onları psikolojik yönden rahatlatacaktır. Aşevinin Malatya'ya ve insanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 15:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?