4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Başkan Akın seminerde konuştu

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, halkın belediyelerden beklentisinin çok olduğunu, belediyeyi ilgilendirmeyen konularda dahi belediyelerin suçlandığını belirterek, "Zor ama, vatandaş Allah razı olsun dedi mi, bütün sıkıntıların unutulduğu bir meslektir" dedi.

Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen yerel yönetimler ve siyaset akademisine konuşmacı olarak katılan Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Başkanları'nın parayı verimli bir şekilde kullanmayı bilmesi gerektiğini belirterek, başarının mevcut kaynakları en verimli şekilde kullanmanın yanı sıra, yeni kaynaklar oluşturulmasıyla sağlanabileceğini kaydetti. Başkan Akın, "Mevcut gelir kaynaklarını en rantabl şekilde kullanmayı ve neyi, nereye, ne kadar, harcayacağını bilmenin yanısıra, yatırım kararları alırken, gelir arttırıcı yatırımlara öncelik vermek de gerekir" şeklinde konuştu.

Halkın belediyelerden beklentisinin çok olduğunu, belediyeyi ilgilendirmeyen konularda dahi belediyelerin suçlandığını belirterek, "Mesela iki anımı anlatayım. Bir kadın beni yolda görüp kolumu tutarak, gelinini boşamamı söyledi. Ben de belediyenin görevi olmadığını söyledim. 'Belediye olarak nikah kıyıp evlendiriyorsunuz da, niye boşamıyorsunuz?' diye sordu. Bir yaşlı teyze de, bir programda beni görüp, 'Çağam, Doğal gazı getirip odun kömürün pisliğinden bizi kurtardın, Allah razı olsun' dedi. Eğer belediye sınırları içerisindeki bir Karayolları bir Devlet Su İşleri'nin sorunu olunca yine belediye suçlanır. Halbuki bizim görev ve yetki alanımız değildir. Yine belediye suçlanır. Kısacası zor ama, vatandaş Allah razı olsun dedi mi, bütün sıkıntıların unutulduğu bir meslektir" ifadelerini kullandı.

Yaptıkları hizmetleri de anlatan Başkan Akın, merkez Kapıkaya Köyü mevkiinde çöp katı atık tesisinin Çevre ve Orman Bakanlığı işbirliği ile yaptırılacağını belirterek, "Çevre ve Orman Bakanlığı 5 ilde çöp katı atık tesisi yaptıracak. Biri de Malatya'ya planlandı. Bunun birinin Malatya'ya yapılması için Malatya Belediyesi olarak iyi mücadele ettik" dedi.

Başkan Akın, 4,5 yılda yaptıkları hizmetleri de slayt eşliğinde anlatıp, birçok ilke imza attıklarını vurguladı ve yaptıklarını şöyle dile getirdi:

"Doğal gazın, merkez nüfusun yüzde 80'ine ulaştırdık. Yeni Cami Meydanı ve İnönü Kapalı Çarşı üzeri düzenlemesi yapıldı. Belediye Sarayı binasını tamamladı. Merkezde iki alt geçit yapıldı. Çevreyolu üzerinde Sanayi girişi alt geçit tamamlandı. Turgut Temelli Caddesi alt kavşağı alt geçidine başlanılacak. Yağmursuyu drenaj kanalları yapıldı. Sümerpark yapıldı. Şeker Fabrikası, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü alanları ile diğer bazı alanlar Malatya Belediyesi'ne kazandırılarak, şehirdeki mevcut yeşil alanın yüzde 77'si bu dönemde kazandırıldı. Beydağı eteklerinde 60 bin dönüm alan imara açılarak, şehrin genişlemesi sağlandı. Dolayısıyla Malatya yüzde 50 büyütülmüş oldu. Beydağı'nda Kentsel Dönüşüm Projesi başlatıldı. Belediye araç parkı genişletildi. Asfalt Finişer Makinesi alınarak kaliteli asfalt yapımına başlanıldı. Aşevi kuruldu. Yeni Modern Hal binası inşaatı devam ediyor. Doğu Garajı şehir gösteren mevkiine yaptırılıyor. Yeşiltepe Park ve Çocuk Trafik Eğitim Merkezi açıldı. Arıtma Tesisi'ne 1,5 milyon YTL harcayarak, tamamen hizmete açtık. Belediye otobüsleri yüzde 50 yenilendi. Galericiler Sitesi yaptırıldı. Battalgazi kavşağından Mişmiş Park kavşağına kadar çevreyolu düzenlemesi inşaat çalışması sürüyor. Kanalboyu düzenleme çalışmaları devam ediyor. Malatyaspor'a 8,5 milyon YTL yardımda bulunuldu."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 12:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?