4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Başkan Akın'ın esnaf ziyaretleri

Esnaf gezilerini sürdüren Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Dabakhane Mahallesi esnafını ziyaret ederek kendileriyle bir süre sohbet edip, belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Esnaf ziyaretinde konuşan Belediye Başkanı Akın, geleceğin modern Malatya'sı için çalışmalar yaptıklarını ve bu nedenle Kentsel Dönüşüm Projesinin Malatya için olmazsa olmaz projelerinden biri olduğunu söyledi. Belediye olarak yaptıkları hizmetler hakkında kısa bilgiler veren Başkan Akın, "Yeşil alan oluşturma çalışmalarımızın yanı sıra; bölgenin en modern parkı olan Sümerparkı bitirme aşamasına getirdik. Yeni Cami çevre düzenleme çalışmalarını bitirerek halkımızın hizmetine sunduk. Kapalı Çarşı üzerini Malatya’ya yakışır bir şekilde düzenliyoruz. Tamamlandığında şehrimize önemli bir prestij kazandıracak olan çevre yolu düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Kanalboyu düzenleme çalışmalarına ise önümüzdeki günlerde başlanacak. Ayrıca alt yapı, asfalt çalışmaları tamamlanan yerlerde de kaldırım düzenleme çalışmalarını belli bir program doğrultusunda sürdürüyoruz" dedi.

Yeni belediye hizmet binası ile Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezinin de bitme aşamasına geldiğini belirten Belediye Başkanı Cemal Akın, "Daha modern bir Malatya oluşturma noktasında Kentsel Dönüşüm Projesi büyük önem taşımaktadır. Bu projeyi, Malatya'ya yapılacak olan en büyük hizmet olarak görüyorum. Şu anda yeterli alt yapısı olmayan, yolu, suyu, çevre düzenlemesi bulunmayan gecekondularda yaşayan hemşehrilerimiz, yapılacak uygulamalardan sonra her türlü alt yapı ve üst yapısı tamamlanmış, sosyal tesis alanları bulunan ve depreme dayanıklı modern konutlarda yaşama imkanına kavuşacaklar. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın sayılı projeleri arasında gösterilen Malatya Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak olan 15 bin konut ile hem ilimizin konut açığı büyük oranda giderilmiş olacak hem de Beydağı yamaçları Malatya'nın yeni bir alt merkezi haline gelecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 18:35:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?