30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Başkan Çakır durmak biliyor

MALATYA'YA 40 ÇOCUK PAKI YAPILACAK

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Samanlı Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Bugün gerçekleşen geziye Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, Samanlı Mahalle Muhtarı Orhan Balaman ile mahalle sakinleri katıldı.

Samanlı Mahallesi'nde yaşanan sorunlar ve eksikliklerle ilgili Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a bilgiler veren Muhtar Orhan Balaman, "Mahallemizin; üstü kapatılması gereken su kanalı, çocuk parkı, muhtar evi, yeşil alan ve kaldırım yokluğu gibi sorunları var. Burada oturan vatandaşlarımızın bir başka isteği de, mahallemize gelen otobüslerin Araştırma Hastanesine kadar gitmesidir. Mahallemiz Malatya'nın en çok gelişmekte olan ve hızla nüfusu artan bir mahallesi. Buraya kadar gelip sorunlarımızla ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Başkan Çakır ise, "Su kanalının kapatılması için çalışmalarımız devam ediyor. Çocuk parkı için Malatya'nın değişik mahallelerine bahar aylarından itibaren yeni çocuk parkları yapacağız. Bu sene 40'a yakın çocuk parkı yapmayı düşünüyoruz. Çocuk Parklarının çoğu da ihale aşamasına geldi. 9 adet yeni otobüs alımı yaptık. Mart ayında teslim alacağız. Teslim aldıktan sonra bazı güzergahları tekrar düzenleyeceğiz. Bunun yanında toplu taşımacılıkta kaliteyi artırabilmek için minibüslerimizin

yerine modern otobüslere çevirme çalışmalarımız da devam ediyor. Samanlı Mahallesinde kaldırımların yapılması işini ilerleyen dönemlere bıraktık. Çünkü burada çok yoğun bir yapılaşma var. Bu yapılaşma çalışmaları, yapacağımız kaldırımlara zarar verebilir" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır daha sonra mahalle esnaflarını da ziyaret ederek, esnaflar ve mahalle sakinleri ile bir süre sohbet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 16:56:05
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 17:22:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?