30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Başkan Çakır'dan MGC'ye ziyaret

MALATYA BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇAKIR, GAZETECİLER CEMİYETİNİ ZİYARET ETTİ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ergenekon Köprüsü'nün isim değişikliği talepleriyle ilgili olarak, "Gereksiz tartışmalara yol açacak uygulamalardan yana değiliz. Verilen isimleri değiştirmek yerine yeni yerlerle isim verilmesinden yanayız" dedi.

Sivil toplum kuruluşlarını ziyaret programı çerçevesinde Gazeteciler Cemiyeti'ni de ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, oğlunun askerliği nedeniyle Malatya'da bulunan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyarette basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Meclisi'ne önerge verilip Ergenekon Köprüsü'nün isim değişikliği talepleriyle ilgili olarak, "Evet bu konuda meclisimize isim değişikliği için dilekçe verildi. Meclis komisyonumuz, bu gibi isim değiştirme ve isim verme taleplerini inceliyor. Ancak benim görüşüm, gereksiz tartışmalara yol açacak uygulamalardan yana değiliz. Verilen isimleri değiştirmek yerine yeni yerlerle isim

verilmesinden yanayız" dedi.

Malatya Belediyesi'nin stratejik plan çalışmasında yerel basından memnuniyetsizliği içeren yazı olduğunun hatırlatılması üzerine Başkan Çakır,"Stratejik planı hazırlayanlar profesyonel çalışan firmalar. Bunlar sadece Malatya'nın değil, 20 ilin üzerinde belediyelerin ve illerin de stratejik planlarını hazırlamışlardır. Bunların hazırladığı stratejik plana biz müdahale etmedik. Şunu çıkarın, bunu ekleyin demedik. Belediyemizle ilgili de sıkıntılı cümleler vardı. Bir düzenleme yapmadık. Biz kendi görüşümüzü

ifade etmedik. Bu görüşlerimize katıldığımızı da ifade etmedik. Bir akademisyen çalışması sonucu olarak gördük. Bizim görüşümüz olarak da açıklamadık" ifadelerini kullandı. Çakır hizmette her zaman istişareye de önem verdiklerini, bu noktada medya mensuplarının da önerilirini her zaman dikkate aldıklarını vurguladı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip, gazeteciler olarak belediyenin olumlu çalışmalarının yanında olacaklarını, yanlışı görünce de yazmaktan çekinmeyeceklerini kaydetti.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca da, oğlunun askerliği nedeniyle Malatya'da bulunduğunu ifade edip, Malatya'da günlük çıkan gazete sayısının fazla olduğunu belirtti.

MALATYA BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇAKIR, GAZETECİLER CEMİYETİNİ ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 16:40:03
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 18:45:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?