4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Başkan esnafı ziyeret etti

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Özsan Sanayi Sitesi'ndeki esnafları ziyaret ederek, sanayi sitesi için dükkanların 2 kat yapılabilmesi ve ruhsat harcında da indirim uygulanması müjdesini verdi. 

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ın ziyaret gezisine, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, oda başkanları ve çok sayıda esnaf katıldı. Sabah kahvaltısını esnaflarla birlikte yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, Sanayi Kavşağı’ndaki alt geçit gibi diğer kavşaklarında yapılacak olan alt geçit temellerinin atılması çalışmasını da sürdürdüklerini belirtti. 

Akın, Sanayi Sitesi'ndeki iş yerlerinin büyük bir kısmının tek katlı, bazılarının ise 2 kat ruhsatlı olduğunu belirterek, "Adaletsizlik vardı. Biz tüm Sanayi Sitesi'nde dükkanların 2 kat ruhsatlı olması için imar değişikliği yaptık. Ayrıca harç parasını ise 3'te1 oranına indirdik" dedi. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Malatya Belediyesi'nce yapılan düzenleme konusunda teşekkür ederek, belediyenin yapacağı uygulamalarında kriz ortamında olan esnafları biraz daha düşünmesini istedi. 

Akın, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında oturdukları ev ve arsayı TOKİ'nin vereceği evi karşılayacak durumda olmayan mağdur ve fakir vatandaşlar için önemli bir kolaylık sağlanacağını belirterek, "45-50 metrekare civarında vatandaşlarımıza ev yapıp, teslim edeceğiz. Başbakanımızın bu konuda bu şekilde talimatı var. TOKİ'nin yapacağı evlere taşınana kadar bölgedeki hiç bir ev yıkılmayacak. Bu bölgelerimizde hiç bir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 15:12:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?