4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Başkan Kavuk aday olmayacak

Bank Asya 1. Lig takımlarından Malatyaspor'da 3 Ağustos günü yapılacak olan Olağanüstü Kongre öncesinde başkan İlhan Kavuk, aday olmayacağını açıkladı.

Malatyaspor Kulübü'nün resmi internet sitesine açıklama yapan Malatyaspor Kulübü Başkanı İlhan Kavuk, Malatya Belediyesi'nde yapılan billboard ihalesi konusuyla ilgili belediye encümeninden olumsuz karar çıkması üzerine kongrede aday olmayacağını bildirerek, "Malatyaspor'un geleceğini garanti alma adına yönetim kurulumuz göreve geldiği ilk günden beri ciddi çalışmalar yapıyordu. Hedefimiz, Malatyaspor'u kimseye muhtaç olmadan yaşayabilecek hale getirmekti. Malatyaspor'a gelir getirmek amacıyla kurulmuş Sportif AŞ aracılığıyla, yaklaşık 5 yıldan beri Malatyaspor'un kullanımında olan billboardları Meclis kararıyla 10 yıllık bir plan içerisinde yeniden kiralamak istiyorduk. Devam eden sözleşmeyi feshedip yeniden kiralamak için Belediye Encümeninden karar çıkması gerekiyordu. Buradaki amaç, Malatyaspor'a uzun vadeli, kulübü hiçbir borç yükü altına sokmadan, Belediyeyi hiçbir sıkıntıya sokmadan hatta 1,5 milyon YTL katkı sağlayıp, Malatyaspor'a kalıcı gelir sağlamaktı. Bu amaçla gerekli prosedürü tamamlayıp başvurumuzu yaptık. Önce teklifimiz 1 ay süreyle bekletildi. Sayın Belediye Başkanımızın da özel gayretleri neticesinde hazırlanan ihale süreci, belediye başkan yardımcısı Sırrı Günaydın başkanlığında yapılan 31 Temmuz Perşembe tarihli toplantıda, belediye meclis üyeleri Osman Bayram, Muammer Özpolat ve Tevfik Arpacı ile İmar Müdürlüğü görevlisi Hamit Güneş ve komisyon üyesi Mehmet Fındık'ın katıldığı toplantıda kabul edilmedi. Bu proje, yaklaşık 3 aylık çalışma neticesinde sonuç aşamasına getirilmişti.

Maalesef bu önemli proje başlamadan bitirilmiştir. Bu ihale, sıradan bir ihale olarak değerlendirilmemelidir. Projenin gerçekleşmesi belki de Malatyaspor'un kurtulması anlamına gelecekti. Kimler tarafından yönlendirildiğini anlamakta zorluk çektiğimiz birileri maalesef bu tür bir davranış içerisine girmiş ve Malatyaspor'un geleceğini baltalamıştır" diyen Kavuk, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu encümen daha önce megalithe olarak bilinen ve şehrin muhtelif yerlerine konulan büyük reklam panolarını 10 yıllığına, birilerine yıllık kira bedeli 1.000 YTL bedelle ihaleye verirken bu kadar tereddüt geçirmemişti" açıklamasını yaptı.

Gelinen durum itibarıyla, futbolculara gerekli ödeme planlarını yaptıklarını, takımın iyi bir yere gitme eğiliminde olduğunu belirten Kavuk, "Kimsenin tekelinde olmayacak bir Malatyaspor kurma planlarımız alt üst oldu. Biz son ana kadar gerekli fedakarlıkları yapmıştık ama olmadı. Biz, Malatyaspor'u kendi işimizden ayırt etmedik, hep geleceğini düşündük. Bunun en canlı örneğini kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Malatyaspor'un vergi ve SSK borçlarının taksitlendirilmesi için bugün itibarıyla 67 bin YTL yatırılması gerekiyordu. Malatyaspor'un vergi ve SSK taksitlendirme uygulamasından yararlanabilmesi için son gündü. Billboard ihalesi ile ilgili olumsuzluklar yaşanırken bile bu parayı tereddütsüz yatırdık. Bu para yatmasa Malatyaspor bu uygulamadan faydalanamayacak ve yıllık 1 milyar YTL faiz ödeyecekti. Sanıyoruz bu bizlerin Malatyaspor'a bakış açısını yansıtmaktadır. Pazar günü yapılacak kongrede gerekli liste çalışmalarımızı yaptık. İyi bir yönetim kurulu oluşturduğumuza inanıyorduk ama gelişmeler Malatyaspor üzerinde ne oyunlar oynandığının inancına varmamıza yol açtı. Biz gece gündüz kendi işlerimizden, ailemizden feragat ederek Malatyaspor'u düzlüğe çıkarmak için ter döker, uykusuz kalırken, birilerin Malatyaspor'un yarınlarını düşünmeden her türlü oyuna başvurduğunu üzülerek görüyoruz. Ben, hayatta hiç kimsenin adamı olmadım. Malatyaspor adına da hiçbir hesabım olmadı. Bizim için verilen söz, senettir. Maalesef bu düşüncenin başkaları için de geçerli olmadığını gördüm. Belediye encümenin olumsuz kararıyla ortaya çıkan şartların devamı halinde Malatyaspor'a başkanlık yapmamın hiçbir anlamı kalmamıştır. Bu nedenle Pazar günü yapılacak olağanüstü kongrede aday olmamın bir anlamı kalmamıştır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 10:44:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
E.YILMAZ IP: 88.226.139.xxx Tarih : 1.08.2008 11:02:42

Malatyaspor'umuza aranan kan tam da bulunmuşken yani İLHAN KAVUK gibi dürüst,çalışkan,ilkeli ve saygın bir başkan bulunmuşken, doğrusunu söylemek gerekirse onun böyle bir dönemde yanlız bırakılmasını bir türlü anlayamıyoruz. Belediye yetkililerimizin konuyu yeniden gözden geçireceklerini umuyor ve bekliyoruz. Saygılarımızla Ankara'daki Malatyalılar