2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Başkan'dan doğalgaz incelemesi

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, şehir merkezindeki doğalgaz altyapı çalışmalarının uzaması ve ulaşımın olumsuz yönde etkilenmesiyle ilgili şikayetlerin artması üzerine, doğalgaz çalışmalarını inceledi. 

Doğalgaz altyapı çalışmalarını gece inceleyen Belediye Başkanı Akın, çalışmaların biran önce bitirilmesi talimatını verdi. Başkan Akın, "Çalışmalar çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde bu çalışmalar şehir merkezinde bitirilmiş olacak. Bu yıl mümkün olduğu kadar daha çok Malatyalının ucuz ve temiz yakıta ulaşabilmesi için bütün gayretimizle çalışıyoruz. Firmayı bu konuda özellikle yönlendiriyoruz" dedi. 

Bu arada, bazı mahallelerde doğalgaz kazıları nedeniyle yolların uzun süre trafiğe kapalı olması şikayetlere yol açıyor. Özellikle Çilesiz Yolu Malatya Lisesi ile Hasanbey arasındaki yolun 20 gündür ulaşıma kapalı olduğunu hatırlatan vatandaşlar, önemli bir artelin 20 gündür ulaşıma kapalı olmasının yaya ve araç trafiğini olumsuz etkilediğini dile getirdi. Cengiz Topel ile İnönü Caddesi gibi ana artellerde çalışmaların uzamasıysa trafiği olumsuz etkiliyor.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2006 Salı 14:28:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman karaaslan IP: 85.102.200.xxx Tarih : 30.09.2006 01:42:13
sayın baskanım ben karakavak mahallesinde oturmaktayım.emekli astsubayım.mahalemize dogal gazın gelmesi calışmasını baslattıgınız için sizlere tesekkür ederim.ancak mahallemiz 3ay oldu kazılalı cok ince bir boru döşediler,2.ci bir kazı yaparak capı daha büyük bir boru döşediler bundan 45gün içerisinde kapattılar.1ay sonra tekrar bir yeri kazarak actılar.bu kazılar esnasında aynı yerde 3defa içme suyu şebekesini patlattılar.29.09.2006 itibariyle aksam saat18:00 sularında suyumuzu yine kestiler.kendilerine sorduğumda"kardesim 3seferdir aynı yerde içme suyu borusunu kırıyorsunuz dedim"onların bana söylediği belediye bize yer altındaki şebeke projesini vermiyor.3aydır evlerimiz toz toprak içerisinde.ben 3.katta oturdugum halde evlerimize toz toprak doluyo.boruların üzeri kapatıldıktan sonra yollarımız temizlenmedi.yagmur yagıyor camur oluyor,kuruyor toz toprak oluyor.bir araba gecti mi toz bulutu göğe yükseliyor.biz insan degilmiyiz,ana yolun kazılıp kapandıgı gibi buralarda aynı sistem yapılsa iyi olmazmıydı.şimdi kış geliyor.yetkililerden nurettin beyin yanına,mahalle muhtarımız mehmet ayten beyle gittik 2hafta içerisinde asfaltlanacağını söyledi.1ay gecti herhangi bir işlem yapılmadı.mahalle halkının hepsi bu durumdan muzdarip.moralleri çok bozuk.nahoş olayların olmaması için buraya bir el atmanızı istirham ediyorum.bir zahmet mahallemizi bir gezip görün ona göre kararınızı verin.mahallede kime sorarsanız sorun hepsi şikayetci.hayırlı ramazanlar diliyorum.