4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Başkan'dan kadınlar için inceleme

Belediye Başkanı Cemal Akın, Abdullah Gül Parkı içindeki binanın restore edilerek Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi olarak düzenlenmesi nedeniyle burada incelemelerde bulundu.


İnceleme gezisi sırasında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Akın, Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezini çok fonksiyonlu olarak planladıklarını, içerisinde Bilgi Evi'nin yanı sıra Sağlık Hizmetleri ve Sosyal Hizmetler gibi birimlerinde hizmet vereceğini söyledi.


Başkan Akın, "Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezimiz, kadınlarımızın kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri, hayatlarını sürdürebilmek için bir takım bilgi ve beceri edinebilecekleri, çeşitli danışmanlık hizmetleri alabilecekleri bir merkez olarak planlandı" dedi.


Buradaki çalışmaları Sosyal Hizmetler Müdürlüğü uzmanlarıyla birlikte yürüteceklerini belirten Başkan Akın, "Kadınlarımıza yönelik çalışmalarımız devam edecektir. Bu merkezde kadınlarımız çok daha rahat bir ortam içerisinde çeşitli etkinliklerde bulunabilecekler" diye konuştu.


Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi yanında kurulan, Bilgi Evi'nin amacının ise ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerin iyi bir eğitim almalarına katkıda bulunmak olduğunu ifade eden Başkan Akın, Bilgi Evi'nde, çocuklara yönelik eğitici kursların da düzenlenmesinin planlandığını söyledi.


Diğer yandan, Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Amirliği de, Valilik binası arkasındaki İl Özel İdaresi binasından Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi binasına taşındı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 15:32:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?