4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Başkan'dan park bahçe açıklaması

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, basın mensuplarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isimlerinin parklara verilmesi hakkındaki sorularını cevaplayarak, açıklamalarda bulundu. 

Malatya Belediyesi'nde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Başkan Akın, "Belediye meclislerinde isimlerin verilmesi hususu belli bir prosedüre tabidir. Belediye Meclis toplantısında bazı arkadaşlarımız teklifte bulunmuşlar, Meclis üyeleri de bu teklifi kabul ederek tasvip edip, onaylamışlardır. Belediye Meclisinin almış olduğu bu kararlara da bizler hem rıza gösterir, hem de saygı duyarız. Belediye Meclisi, Malatya halkını temsil eden bir meclistir, o halde Malatya halkının temsilcilerinin vermiş olduğu karara bizim saygı duymamız gerekir diye düşünüyorum" dedi.
 
Belediye Başkanı Akın, "Söz konusu kararların oylanması sırasında bazı arkadaşlarımız bu tekliflere iştirak etmemişlerdir. Biz iştirak edene de etmeyene de aynı saygıyı duyuyoruz. Malatyamız için hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Biliyorsunuz verilen isim devletimizi ve milletimizi temsil makamında bulunan Cumhurbaşkanımızın ismi. Aynı şekilde hizmete açtığımız parklara şehitlerimizin isimlerini de veriyoruz. Ayrıca, bilindiği gibi iki adet alt geçit yaptık ve bu geçitlerden birine Şehit Üsteğmen Selim Keskinkılıç, diğerine de Orgeneral Eşref Bitlis paşamızın isimlerini verdik. Yani bu isim vermelerde bir takım hassasiyetlere de biz itina ediyoruz, dikkat ediyoruz. Vatanımız, milletimiz için canını, kanını vermiş olan insanlarımızı hem gönlümüzde yaşatıyoruz, hem de Malatya'mızın çeşitli eserlerinde bunu yaşatıyoruz, yaşatmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Yapılan bu uygulamaların yeni olmadığını belirten Cemal Akın, "Mesela İsmet Paşamızın da heykeli Kapalı Çarşı üzerine yapıldığı zaman kendisi ya Başbakan ya da Cumhurbaşkanıydı. Bu Türk milletinin ve devletinin geleneğinde olan ve yine meclisin vermiş olduğu bir karardır"ifadelerini kullandı. 

Beydağı yamaçlarında uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi hakkındaki bir basın mensubunun sorusu ile ilgili olarak Akın, şunları söyledi; "Kentsel Dönüşümün o bölgede yaşayan insanlarımıza ne kadar faydalı olduğunu ne kadar güzellik getirdiği, Malatya'mızın ufkunu açtığını, gecekondusuz bir şehir meydana getirilmekte olduğunu ifade ettik. Söz konusu Kentsel Dönüşüm Projesi AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan projesidir. Zaten Başbakanımızın talimatlarıyla, gayretleriyle, vermiş olduğu imkanlarla Türkiye'nin 140 yerinde Kentsel Dönüşüm başlamıştır. AK Parti Programı çerçevesinde, Başbakanımızın gayretleri çerçevesinde, Türkiye'nin ihtiyaçları çerçevesinde, Malatya'mızın en büyük ihtiyaçları çerçevesinde kentsel dönüşümü başlatıyoruz. Tabi bu kanaate iştirak eden arkadaşlarımız olur iştirak etmeyen arkadaşlarımız olur. Kentsel Dönüşüm Projesi, Malatya'nın şu anda en yoğun gecekondulaşmış bölgesi olan 9 mahalleyi kapsıyor. İlk olarak dönüşümü buralarda başlatacağız. Daha sonra da Malatya'nın Kuzeyinde kentsel dönüşümü gerçekleştirmeye başlayacağız. Çünkü, o bölgede yaşayan insanlarımız da bize müracaat ederek Malatya'nın kuzeyindeki Mahallelerde de Kentsel Dönüşüm Projesini başlatın diye tekliflerde bulunuyorlar. Çokta arzulular. Biz hem Malatya'mızın kuzeyinde, hem güneyinde yaşayan hemşehrilerimize kentsel dönüşümün nimetlerini en güzel şekilde anlatacağız. En kısa sürede her iki bölgeyi de inşallah pırıl pırıl yepyeni bir Malatya haline getireceğiz."

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 17:26:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?