4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Başkan'dan Sümerpark açıklaması

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Sümerpark alanının özelleştirme idaresi tarafından sanayi alanı olarak değerlendirildiğini söyledi. 

Milliyetçi Hareket Partisi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Sümerpark alanı ile ilgili olarak en çok eleştiriyi aldığı ve ve sümerpark alanını dava eden MHP İl Başkanı Ömer Ekici'nin yanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Belediye Başkanı Cemal Akın, özelleşleştirme kanunu çerçevesinde söz edilen bu alanların sanayi alanı olarak değerlendirilip satışa çıkarıldığını kaydederek, “Belediyelerden yasal çerçevelerde sanayi alanı olarak değerlendirildiğinde ve ruhsatlar istenildiğinde belediyelerin bu ruhsatları verme gibi bir mükellefiyeti var. Biz yasaları uygulamak ile mükellefiz. Tabi, siyasi partiler ve ilgili kuruluşlar bu çalışmalarla ilgili elbette yargıya başvurabilirler. Eğer, yargı bu konuda bir yarar uygular ise bizde yargıdan çıkan kararı uygulamakla mükellefiz” dedi. 

Akın, “Orası ticari alan mı, sanayi alanı mı?” sorusuna, “Sanayi alanı olarak geçiyor. Yasal çerçeve içerisinde sanayi alanı. Beş yıl doluncaya kadar o alan sanayi alanıdır. Sanayi inşaatı olarak hizmet verebiliyor. Yargı yoluna başvurulmuş. Yargı bir karar verecek. Bakalım ne karar verecek” şeklinde konuştu. 

MHP İl Başkanı Ömer Ekici ise, sanayi alanı olarak bilinen sümerpark alanına iş merkezi yapıldığını iddia ederek, “Vatandaşların gözünün içine baka baka, kandırılarak o alana iş merkezi yapılıyor. Biz, yapılan alanın sanayi alanı mı yoksa, iş merkezi mi yapıldığını tespit ettirmek amacıyla dava açtık. Kanaatimiz, bu işle alakası olmayan biri bile oranın iş merkezi yapıldığını biliyordur. 26 tane restoranın yapılacağı kaydediliyor. Sanayi tesisinde 26 restoran lüzumlu değil. Malatyalı hemşehrilerimiz rahat olsun, biz hukuki sürecimizi devam ettireceğiz. Gerçi biz oranın Malatya'ya tamamen teslim edilmesinden yanayız ama yapılan hizmetlerle ilgili olarak vatandaşlarımızın hakkını savunacağız” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2008 Çarşamba 16:46:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?