4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Başkanın kentsel dönüşüm açıklaması

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Kentsel Dönüşüm Projesi'nde değeri düşük bulan vatandaşların itiraz edebileceklerini, ikinci itirazda da düşük verilmesi halinde mahkemeye başvurabileceklerini belirtti.

Beydağı eteklerinde uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yıkılacak olan gecekonduların değer tespitlerinin Bayındırlık Bakanlığı'nın belirlediği kriterlere göre yapıldığını belirten Başkan Akın, değeri düşük bulan vatandaşların itiraz edebileceğini ve hesaplamanın yeniden yapılacağını ifade etti.

İkinci tespitte de değeri az bulan vatandaşların mahkemeye başvurabileceğini kaydeden Akın, "Eğer vatandaşlar ikinci değer tespitini de beğenmezse yargı yolu açıktır. Hakim nezaretinde bilirkişi heyeti teşekkül ederek evin değerini hesap eder. Mahkemenin verdiği değeri getirerek, TOKİ'ye verir ve mahkeme değeri üzerinden işlem yapılmasını talep eder" dedi.

Belirlenen değerleri vatandaşların beğenmemesini saygıyla karşıladıklarını ifade eden Akın, "Ama bunun kanuni yolları var. Mera olan yerlere yüz yıllar geçse de ev yapılması mümkün değil. Ancak, kentsel dönüşüm çerçevesinde buralara konut yapılabiliyor. Mevzuat ancak kentsel dönüşümle meranın arsa olmasına izin veriyor. Bunlar kanuni çerçeveler içerisinde değerlendirilmeli" şeklinde konuştu.

TOKİ tarafından Türkiye genelinde 140 yerde Kentsel Dönüşüm Projesi, bin 400 yerde de toplu konut uygulaması yapıldığını söyleyen Başkan Akın, böyle önemli ve faydalı hizmeti gölgelemek isteyen bazı kişilerin çaba sarfettiğini ifade etti.

Başkan Akın, "Kentsel Dönüşüm projesiyle bir fırsat doğmuş, arsaya, eve para veriliyor. Şehrin güzelleşmesi ve gecekondulaşmadan kurtulması noktasında herkesin gayret göstermesi lazım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 11:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?