3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Basketbol şampiyonası sona erdi

Malatya'da Yıldız Erkekler Basketbol Anadolu Şampiyonası müsabakaları sona erdi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonada, turnuvanın iki güçlü takımı Adana Çukobirlik ile Antalya Büyükşehir Belediyesi karşı karşıya geldi. Maça hızlı başlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi ilk periyodu 21-16 önde tamamladı. Maçın ikinci periyodun da toparlanan Adana Çukobirlik, ilk yarıyı 34-33 önde kapattı. Adana Çukobirlik 3. periyoda hızlı başladı. Art arda bulduğu sayılarla rakibini oyundan düşüren Adana Çukobirlik, farkı 15 sayıya kadar çıkardı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin farkı kapatan 3'lük basketleri sonrası Adana Çukobirlik 53-48 periyodu önde tamamladı. Maçın son periyodu ise kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Karşılıklı basketlerin atıldığı mücadeleyi Antalya Büyükşehir Belediyesi, 73-70 kazanarak, turnuvanın şampiyonu oldu.

Turnuva Şampiyonu Antalya Büyükşehir Belediyesi ve turnuva ikincisi Adana Çukobirlik, Türkiye Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek. Şampiyon Antalya Büyükşehir Belediyerspor'a kupasını Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı takdim etti.
Öte yandan, turnuvanın en değerli oyuncusu Antalya Büyükşehir Belediyespor'dan Doğancan Gözlü olurken, turnuvanın sayı kralı Adana Çukobirlik'ten Bertuğ Tatlıtuğ, en iyi forvet Sakarya Büyükşehir Belediyespor'dan Emirhan Yaz ve en iyi gard Ordu'dan Gürkan Gürkaya oldu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 15:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?