4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Battalgazi'nin heykeli ilçe girişine dikildi

Anadolu'nun Türkleştirilmesi ve Müslümanlaştırılması döneminde Bizanslılarla yapılan mücadelelerde önemli katkılar sağlayan Battal Gazi'nin heykeli, kendi adına taşıyan Malatya'nın Battalgazi ilçesinin girişine dikildi. 

Batalgazi'nin heykelini ilçe girişine diktiren Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Vuslat gerçekleştirilmiş oldu. Battal Gazi ile Battalgazililerin buluşturulması tabi, Battal Gazi ile Anadolu'nun buluşturulması esastır. Neticede, Battal Gazi tarihi bir halk kahramanımızdır. Tüm Türk tarihi ile özdeşmiş, Anadolu'nu fethinde önemli görevlerde bulunmuş, Anadolu'nun Türkleşmesinde ve İslamlaşmasında önemli katkılar sağlamış olan bir halk kahramanıdır. Bu halk kahramanının Battalgazi'de doğmuş ve büyümüş olması ve Battalgazi sevdalılığına kadar yükselmiş olması ve Battalgazi'de akımlarını Batı'ya doğru gerçekleştirmiş olması ve Türk halkının gönlünde taht kurmuş olması netice olarak bunun taçlandırılması gerekirdi. Biz de Battal Gazi ile Battalgazi halkını buluşturarak taçlandırma görevini ifa etmiş olduk" dedi. 

Gürkan, Battal Gazi'nin evinin yerinin tespit edildiğini ve buranın müze olarak yapılması için çalışmaları sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 15:34:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?