4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Baykal Arguvan Festivaline katıldı

Arguvan ilçesinde her yıl geleneksel olarak yapılan ve ilk olma özelliğini taşıyan Türkü Festivali'nin altıncısı başladı.

Festivale CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da katıldı.

Birçok yerel ve ünlü sanatçının sahne aldığı festivalde, 'Türkiye'nin Ekonomisinin Güncel Sorunları ve Eğitimin Geçmişten Geleceğe Sorunları, İleriye Dönük Çözüm Önerileri' konulu seminer de verildi.

Festivalin ilk gün etkinliklerini Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal da izledi.

Arguvan halkını şiirlerle selamlayan Baykal, "Türkiye'de birçok ilde festivaller yapılır. Ama Türkiye'de ilk ve tek Türkü Festivali, Arguvan'da yapılıyor. İnsanımızın bin yıllık özünü yitirmeden bugünlere gelen türküsünü sizler bizlere tekrar yaşatıyorsunuz. Arguvan, Türkiye'nin türkü kimliğinin bir parçasıdır" şeklinde konuştu.

Arguvan Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu da, duyguların ve düşüncelerin saza döküldüğü, birlik ve beraberliğin sağlandığı en önemli etkinliği Arguvan İlçesinin Türkü Festivali ile gerçekleştirdiğini belirterek, "Türkü ve bağlama Arguvanımızın bir markasıdır. Bu markayı gelecek kuşaklara aktarmak ise bizlerin asli görevidir" dedi.
Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızılay ise, Arguvan'ın Kültür kenti olduğunu ifade ederek "Yöremizin ekonomik seviyesi Türkü festivalimizle birlikte yükselmiştir. Arguvan Türkülere sahip çıkmıştır. Türkiye'de ilk ve tek olan bu festivalin tüm halkımıza hayırlı olmasını ve bundan sonra da devam etmesini diliyorum" diye konuştu.

Semah ve halay gösterilerinin de sunulduğu festivalde havai fişek gösterileri yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 18:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?