3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Baykal'dan Erdoğan'a canlı yayın daveti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, "Sayın Başbakan, çocuklara oyuncak dağıtacağına, babalarına iş ver. Çünkü ekonomik krizle birlikte binlerce insan işsiz kaldı" dedi.

Malatya Hükümet Meydanı'nda halka hitap eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenerek, yine canlı yayına davet etti. "Televizyona çıkıp karşılıklı konuşalım diyorum gelmiyor" şeklinde konuşan Baykal, Meclis'te (TBMM) kendisinin ve Başbakan'ın dokunulmazlığının kaldırılmasını teklif ettiğini ve hodri meydan demesine rağmen teklifine olumlu cevap verilmediğini söyledi.

Başbakan'ın çocuklara oyuncak dağıtmasıyla ilgili olarak da Baykal, "Sayın Başbakan, çocuklara oyuncak dağıtacağına, babalarına iş ver. Çünkü ekonomik krizle birlikte binlerce insan işsiz kaldı. Fabrikalar yapan değil, satan iktidar oldular" ifadelerini kullandı.

Baykal, Türkiye'de 10 makineden 4'ünün çalışmadığını ve işsizliğin çığ gibi arttığını belirterek, "Dünyada 32 ülke arasında işsiz sayısı en çok artan 2. ülkeyiz" diye konuştu.

29 Mart seçimlerine sadece yerel seçim olarak bakılmaması gerektiğine dikkat çeken Deniz Baykal, "Bu seçimi iktidarı uyarı seçimi olarak da görüyoruz. 29 Mart iktidarı sorgulama seçimi de olacak" görüşünü dile getirdi.

İhracatın 3.2 kat artmasına rağmen dış ticaret açığının 11 kat attığını ileri süren Baykal, "Delik git gide büyüyor. Bu iktidar döneminde ticaret açığı 69 kat arttı. Bu iktidar döneminde cari açık 155 milyar dolara ulaştı" şeklinde konuştu.
Türkiye'de ekonomik sorunların yanı sıra yolsuzluk sıkıntısı olduğunu da iddia eden Baykal, Deniz Feneri dosyası konusunu da gündeme getirdi. Deniz Baykal, "Dosyayı Almanya'dan kaplumbağa sırtına koysaydınız 5 ayda gelirdi. Ancak bunlar dosya gelmedi diyorlar. Bu durumu başka ülkede görmek mümkün değildir" dedi.

''Şanlıurfa'da ceketimizi koysak kazanırız demişler, Malatya'da öyle mi" ifadelerini kullanan Baykal'ın konuşmasından sonra belediye başkan adayları tanıtıldı.
Bu arada, miting sırasında baygınlık geçiren bir vatandaş ambulansla hastaneye kaldırılırken, engelli bir vatandaş ise miting alanındakilerle kavga etti. Engelli vatandaş güçlükle sakinleştirildi.

Deniz Baykal, ikindi ezanı esnasında ise konuşmasına ara verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 19:13:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?