2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Begüm Kartal cinayeti davası

Begüm Kartal adlı genç kızın gittiği düğünde maganda kurşununun isabet etmesi sonucu öldürülmesiyle ilgili görülen davanın duruşmasında, Cumhuriyet Savcısı, katil zanlısını kasıtlı şekilde adam öldürmekten, amcasının ise suç delillerini saklamak iddiasıyla cezalandırılmasını talep etti. 

Malatya'nın Battalgazi İlçesi Adagören köyünde, 28 Ağustos 2005 gecesi bir bahçede yapılan kına gecesinde açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisi Begüm Kartal'ın öldürülmesi olayıyla ilgili olarak 1'i tutuklu toplam 3 sanığın yargılanmasına Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya, katil zanlısı O.U. (21) ile taraf avukatları katılırken, davanın diğer zanlıları Y.U. (40) ile M.D. (20) ise katılmadı. Mahkeme de zanlıların avukatlarınca, "Biz lazer vasıtasıyla atış istikameti ve mesafenin ölçülebileceği düşüncesindeyiz. Ayrıca olay yerinde keşif yapılsın" şeklindeki teklifi, Cumhuriyet Savcısı ve mahkeme heyetince reddedildi. 

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını yapmaları ve diğer dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 2 Kasım 2006 tarihine erteledi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 15:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?