6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Belediye, su tedbiri alıyor

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, geleceği düşünerek, ileriki yıllarda sıkıntı olmaması için şimdiden içme suyu tedbiri almaya başladıklarını belirtti.


Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak'la birlikte Malatya şehir içme suyunun geldiği Yeşilyurt İlçesi Gündüzbey Kasabası'ndaki Kaptaj'da incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın, birçok ilde küresel ısınma nedeniyle içme suyu sıkıntısı yaşandığını belirtti. Malatya'da da sıkıntı yaşanmaması için önlemler almaya başladıklarını söyleyen Akın, gelecekle ilgili olarak da bir dizi çalışmalar başlattıklarını kaydetti.


Malatya şehir içme suyunun kaynağı Kaptaj'ın 2038 yılına kadar Malatya'nın ihtiyacını karşılayacağını vurgulayan Başkan Akın, "Kentin gelecekte içme suyunu karşılayabileceği ilk alternatif, Beydağı Beldesi üst kısmında Şiro Çayı havzasında içme suyu kaynağı. Bu suyu şehre getireceğiz. İkinci alternatif ise, Çat Barajı yanına arıtma tesisi kurup, sulama suyu için yapılan bu barajın suyunu arıtıp, Kaptaj'a nakledeceğiz ve içme suyumuz artacak"dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2007 Pazartesi 12:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?