4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Belediye 6 bin aileye yardım yapacak

Malatya Belediyesi'nin 15 günlük periyotlarla düzenlediği ve vatandaşların sorunlarının dinlendiği Halk Günü gerçekleştirildi.


Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen Halk Günü'nde vatandaşlar istek ve sorunlarını Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesriklioğlu'na aktardılar. Vatandaşların sorunlarına belediye olanakları dahilinde çözüm bulmak amacıyla yapılan Halk Günü'nde vatandaşlar, yakacak, gıda yardımı ve iş talebinde bulundular.

Vatandaşların taleplerini dinleyen Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesriklioğlu, 15 günde bir halk günleri yaptıklarını belirterek, "Halk Gününde Belediyede çözülmesi gereken işleri olanlarla, ayrıca ihtiyaç içerisinde yardıma muhtaç olan hemşehrilerimiz bizlere başvuruyorlar. Belediyemizin imkanları ölçüsünde bu problemleri çözmeye çalışıyoruz. Ramazan ayı olması vesilesiyle vatandaşlarımızın ilgisi biraz daha fazla oldu" dedi.


Başkan Yardımcısı Kesriklioğlu, "Belediyemiz tarafından ilimizdeki ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımızı durumlarına göre 3 gruba ayırmış bulunuyoruz ve kendilerine ayda bir, üç ayda bir ve yılda bir kez olmak üzere yardımlarda bulunuyoruz. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı içerisinde de söz konusu 6 bin aileye gıda yardımda bulunduk" dedi.

Yine yardıma muhtaç gerekli araştırmaları yapılmış vatandaşların ilköğretim çağındaki çocuklarına eğitim yardımında bulunacaklarını ifade eden Kesriklioğlu, eğitim yardımı için toplam 2 bin 197 müracaatın yapıldığını müracaat süresinin 31 Ağustos Cuma günü itibariyle sona erdiğini müracaatların en kısa sürede değerlendirilerek 15 Eylül'e kadar gerekli yardımın verilmesi için çalışmaların yapıldığını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 20:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?