4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Belediye Meclisi olağan toplantısını yaptı

Malatya Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı yapılarak Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek faaliyetlerden ücret alınmaması kararlaştırıldı. 

Belediye Meclis Salonu'nda Belediye Başkan Vekili Niyazi Artan'ın başkanlığında toplanan belediye meclisi toplantısında, gündem dışı verilen Dede Korkut Parkı karşısına yapılan Kültür Merkezi'nin yüzde 25 Belediye katkısı, yüzde 25 İl Özel İdare Müdürlüğü katkısı, yüzde 50 de Kültür Bakanlığı'nın katkısıyla yapılması ile burada yapılacak olan belediye etkinliklerinde ücret alınmaması için protokole madde koyulması meclis tarafından kabul edildi. 

Yine gündem dışı verilen mevcut çöp sahasındaki çöplerin yakılarak elektrik üretilip, Sanayi Bakanlığı'na satılması için Yap-İşlet-Devret modeliyle tesis kurulması hakkındaki teklif ise İmar Komisyonu'na havale edildi. 

Belediye Meclisi, gündem maddeleri arasında yer alan 2009 Yılı Belediye Bütçe ve Ücret Tarifesi'ni, Bütçe Komisyonu'na havale ederken, Uçbağlar Mahallesi'nde bulunan bin 597 metrekarelik belediyeye ait arsanın, talep üzerine hizmet binası yapımı için Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü'ne kamulaştırma karşılığında devri için encümene yetki verdi. 

Meclis üyeliğinden istifa eden AK Partili Mehin Aydın'ın yerine Abdurrahman Karaca'nın atanması da Belediye Meclisi tarafından görüşülerek kabul edildi.
Meclis gündeminde bulunan imar maddelerinin bir kısmı görüşülerek karara bağlanırken, bir kısmı da İmar Komisyonu'na havale edildi. 

Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nı 5 Kasım Çarşamba günü saat 14.00'de yapmayı kararlaştırdı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 10:31:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ramazan özcan IP: 88.232.140.xxx Tarih : 8.10.2008 14:10:03

Sayın belediye meclis üyeleri ve yetkilileri: 510 metrekare bir arsamı bulunduğu bitişik parsellerle eşit muameleye tabi tutmayıp 20 senedenberi kazandığım idare ve danıştay kararlarına rağmen bu kararları uygulamamak ve bertaraf etmek maksadı taşıyan ve yasallık ile vicdani olmaktan uzak imar ve nazım planlarını haksız yere günübirlik meclis kararınızla değiştirerek malımın bir nevi gasbını sürdüren tutum ve davranışınızı kınıyor sizlerin bu tür yasadışı icraatinizi malatya kamuoyunun vicdanlarına havale ediyorum.Halen ilimiz idare mahkemesinde devam etmekte olan ve iki hukukçu evladımca takip edilen bu çabamın ilimizde benzeri mağduriyetlere uğratılı haldeki diğer vatandaşların hak ararken erişebilecekleri konumun tahayülüne emsal oluşunda belediye yetkililerine ileride ki icraatlerinde kılavuz olmasını diliyorum.