30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Belediye Meclisi toplandı

MALATYA BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Malatya Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı yapılarak komisyon üye seçimleri ile 2009 yılı faaliyet raporun görüşüldü.

Belediye Meclis Salonu'nda belediye başkanı Ahmet Çakır'ın başkanlığında düzenlenen belediye meclisi toplantısında, gündem maddeleri içerisinde bulunan encümen üyeleri seçimi kapalı seçim usulüyle gerçekleştirildi. Yapılan seçimler sonucunda Ahmet Ergül, Hasan Atay ve Nurettin Karaaslan seçilirken, açık oyla yapılan Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine, Hüseyin Alpak, Mehmet Erdoğan, Salih Büker, Sıdık Özdemir ve Vahap Ergül, İmar Komisyonu Üyeliklerine ise Metin Mandal, Meltem Kavuk, Selim Pilten, Mehmet Çınar ile Nevzat Aslan seçildiler.

Üye seçimlerinin ardından Malatya Belediyesi'nin 2009 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında Belediye Başkanı Ahmet Çakır, başkanlığı Meclis Başkan Vekili Mehmet Şehitoğlu'na bıraktı.

Denetim Komisyonu tarafından hazırlanan raporun meclis bilgisine sunulmasının ardından MOTAŞ'ın geçtiğimiz aylarda yapılan Genel Kurul Toplantı'sında aldığı Sermaye Artırımı ile ilgili kararı Belediye Meclisi tarafından görüşüldü. İlgili daire Müdürlüğü'nün taklifi doğrultusunda 500 bin lira olan Malatya Otobüs Taşıma A.Ş (MOTAŞ) sermayesi, 1.7 milyon lira artırılarak 2.2 milyon liraya çıkarılması Meclis tarafından kabul edildi.

Gündemde yer alan İller Bankası'ndan kredi alınması maddesi de Belediye Meclisi tarafından görüşülerek kabul edildi. Belediye Başkanı Çakır konu ile ilgili olarak verdiği bilgilerde, Belediye tarafından kullanılan makine ve araçların çok eski olmasından dolayı aşırı bir bakım-onarım gideri olduğunu belirterek, İller Bankası'ndan kullanılacak olan 2 milyon 850 bin liralık krediyle yeni makinaların alınacağını söyledi.

Gündemde bulunan imar maddelerini de görüşen meclis, imar maddelerinin bir kısmını görüşerek karara bağlarken, bir kısmı da komisyona havale edildi.

Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısını 5 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00'de yapmayı kararlaştırdı.

MALATYA BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 19:38:01
Güncelleme :3 Nisan 2010 Cumartesi 14:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mert IP: 95.9.3.xxx Tarih : 3.04.2010 19:07:00

SAYIN ÇAKIR,BAŞARILAR.GÖREVE GELELİ BİR YIL OLDU HANGİ ÖNEMLİ SORUNU ÇÖZDÜN.TRAFİKMİ YOL MU İMAR MI ÇEVRE KİRLİLİĞİMİ,HANGİSİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM ATTIN.ÇALIŞMALAR DEVAM MI EDİYOR DİYECEKSİN.SEN KİMİ KANDIRIYORSUN,NE ÇALIŞMASI.İMAR DEĞİŞİKLİĞİ YAPARAK YANDAŞLARINI AKLAYAMAZSIN.İMAR YOLSUZLUĞUNU ÖRTBAS EDEMEZSİN.MALATYANIN TOPRAKLARINI ÜÇ BEŞ MÜTEAHHİT YANDAŞLARINA PEŞKEŞ ÇEKEMEZSİN.HA İÇİNDE SENİN ORTAK OLDUĞUN ŞİRKETTEMİ CARDI ONU UNUTMUŞUM,PARDON.TABİ ATALARIMIZ NE DEMİŞ BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI OLURMUŞ.MELİH GÖKÇEK KAVŞAKLARI 45 GÜNDE YAPIYOR.MALATYAYA YAPILANLAR NE DURUMDA İKİ SENE OLDU.ŞEHİR İÇİNDEKİ AHIRLAR NE OLDU,BURNUMUZUN DİREĞİ KIRILDI.KOKUSU SANA HENÜZ ULAŞMADIMI.ŞULANDIRMA NE OLDU .MİMAR MÜHENDİSİNMİ YOK.NEYİ BEKLİYORSUN,YOKSA ŞUULANDIRMA YAPARKEN BİRİLERİNİN ARSASINDAN YOL GEÇİNCE İŞLEREMİ ENGELLİYORLAR NEYİ BEKLİYORSUN SAYIN BAŞKAN.YOL YERİNE TELEFERİK Mİ KURACAKSIN....AMA ZAHMET ETME SEÇİMLER YAKLAŞIYOR..BU BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİTMEZ.....