3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Belediye otobüsleri dezenfekte ediliyor

MALATYA'DA DOMUZ GRİBİ ÖNLEMLERİ

Malatya Belediyesi MOTAŞ Şirketi tarafından domuz gribi nedeniyle, önceden alınan tedbirler kapsamında belediye otobüsleri günlük olarak dezenfekte edilmeye başlandı.

Malatya Belediyesi'nce yapılan uygulama kapsamında; seferlerini tamamlayan tüm belediye otobüslerinin, günlük periyodik olarak iç ve dış temizliklerinin yapıldığı, ancak son günlerde baş gösteren domuz gribi nedeniyle sözkonusu temizliğe ilaveten dezenfekte çalışmalarına da başlandığı bildirildi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, artan domuz gribi riski karşısında Belediye otobüslerinde yapılan dezenfekte çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmaları denetledi.

Başkan Çakır, vatandaşların sağlığının her şeyden önemli olduğunu ve bu uygulamanın söz konusu gribin tamamen ortadan kalkmasına kadar devam edeceğini söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır şunları söyledi; "Biliyorsunuz son günlerde dünyanın gündeminde olduğu kadar ülkemizin de gündeminde olan domuz gribi salgını var. Yerel yönetimler olarak bu konuda elimizden geldiğince hızlı bir şekilde tedbirler almaya, şehrimizin bundan etkilenmemesi için azami düzeyde gayret ediyoruz. Malatya Belediyesi olarak, toplam 97 adet Belediye otobüsümüz ile yaklaşık 60-70 bin insanımızı taşıyoruz. Grip salgının özellikle insanların yoğun olarak bulundukları ortamlarda daha hızlı

yayıldığını göz önüne alarak, bütün otobüslerimizi mevcut iç ve dış temizliklerinin yanı sıra yine günlük olarak dezenfektan ürünlerle dezenfekte etmeye başladık. Grip salgını ile ilgili risk ortadan kalkana kadar, belediye otobüslerimizi günlük olarak dezenfekte etmeye devam edeceğiz."

MALATYA'DA DOMUZ GRİBİ ÖNLEMLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 16:17:00
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 16:47:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?