3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Belediye'de görev değişimi

Malatya Belediyesi Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limitet Şirketi Genel Müdürlüğü görevine Hacı Uğur Polat getirildi.


Esenlik Genel Müdürlüğü'nde yapılan törenle görevi devralan Esenlik Genel Müdürü Hacı Uğur Polat, amaçlarının devraldıkları bayrağı daha ileriye götürmek olduğunu söyledi. Polat, hedefe kitlenerek, suratlı bir şekilde şirketin gelişimini sürdüreceklerini ifade ederek, "Esenlik bizlere bir emanettir. Malatya'da büyük marketlerin şube açması ve yerel firmaların her geçen gün büyümesi yanında bizde Esenlik'i ileri noktalara taşıyacağız. Osman Furkan'a da şimdiye kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.


Polat, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile geçmişten gelen iş ortaklıklarının devam edip, etmediğini yönündeki soruya Polat, "Ahmet Çakır, benim yakından tanıdığım ve geçmişte de birlikte olduğum, arkadaşımdır. Kendisi geçmiş dönemlerde hisselerini satarak, ortaklıktan ayrılmıştır. Kendisiyle fiili hiçbir ortaklığımız söz konusu değildir" cevabını verdi.


Esenlik Şirketi'nin inşaat sektörü ile uğraştığının ve kendisinin de inşaat sektöründe hizmet veren bir isim olduğunun hatırlatılması üzerine Polat, "Ticarete kuyumculukla başladım. Gıda sektöründe hizmet verdim. Daha sonra inşaat sektörüne katıldım. Kuyumculuk ve inşaat sektöründeki faaliyetlerimiz devam ediyor. Ancak Esenlik Genel Müdürü olmamla birlikte inşaat sektöründeki çalışmalarımı devam ettirmeyeceğim. İnşaat sektörünü devredeceğim. Bilim Koleji Yönetim Kurulu başkanlığımı da bırakacağım" şeklinde konuştu.
Esenlik Eski Genel Müdürü Osman Furkan ise, 5 yıllık görev süresini hiçbir vicdani rahatsızlık duymadan tamamladığını ve görevi devrettiğini söyledi.

Furkan, Esenlik'i en iyi şekilde devretmenin huzuru içerisinde olduğunu ifade ederek, "Bizden önce Esenlik şirketinin yıllık cirosu 150 milyon TL idi. Biz 5 yıllık görev süremizde şirketin yıllık cirosunu 463 milyon TL'ye çıkardık. Ben göreve geldiğimde Malatya'da Esenlik dışında 20 mağaza hizmet veriyordu ama şimdi 80 mağaza var. Haliyle her mağaza bizim pazar payımızı daraltmalıydı. Fakat biz, yüzde 308'lik bir büyüme yakaladık. Esenlik bir ailedir. Eğer yapılan hatalı bir iş varsa bu bana aittir. Eğer ki başarı varsa bu Malatya'nın başarısıdır. Benim dönemimde aramıza 9 milyon yeni müşteri kattık. Esenlik bugün Malatya'nın en iyi kurumlarından biri haline gelmiştir. 5 senelik dönemimizde ilk 2 senede vergi rekortmeni olduk" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 16:58:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?