30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Belediyeden 4 milyon TL'lik yardım

MALATYA BELEDİYESİ 4 MİLYON TL'LİK GIDA VE EKMEK YARDIMI YAPTI

Malatya Belediyesi'nin geçen yıl, yaklaşık 4 milyon TL'lik gıda ve ekmek yardımı yaptığı bildirildi.

Belediye Sağlık ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Sosyal İşler Birimimizde, Belediyemize yardım talebi ile müracaat eden, hiçbir geliri olmayan yardıma muhtaç vatandaşlarımıza belirli periyotlarla gıda, ekmek ve nakdi yardım gibi yardımlarda bulunularak dertlerine çare olmaya çalışılmaktadır.

Ayrıca yardımını almaya gelemeyecek durumdaki yaşlı ve muhtaç vatandaşlarımızın yardımları ekiplerimizce evlerine bırakılmaktadır" şeklinde belirtildi.

"2009 yılı içerisinde 2 milyon 581 bin TL tutarında gıda yardımı, 1 milyon 297 bin TL tutarında ekmek yardımı, 54 bin TL tutarında nakdi yardım yapılmıştır. Maddi imkansızlıklar nedeni ile nikahını yaptıramayan ve çocuklarını sünnet ettiremeyen vatandaşlarımıza da yardımcı olunarak 11 çiftin nikah masrafları karşılanmış olup, 60 çocuğunda sünnetleri yaptırılmıştır" denilen açıklamada, daha sonra şunlar belirtildi:

"Şehit yakınına Ramazan ayı itibariyle 70'er TL tutarında gıda yardımı yapılmıştır. Yine Kurban Bayramı için 184 Şehit Yakını ve Gazilerimize 70'er TL tutarında gıda yardımı yapılmıştır. Belediyemizce ilk defa Şehit Yakını ve Gazilerimize yardımda bulunulmuştur. Kızılay ile gerçekleştirilen Kan Bağışı Organizasyonu'nda belediye personeli kan bağışında bulunmuştur.

Türk Diyabet Derneği ile ortaklaşa hemşerilerimizin ücretsiz diyabet ölçümü organizasyonu yapılmıştır."

MALATYA BELEDİYESİ 4 MİLYON TL'LİK GIDA VE EKMEK YARDIMI YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 09:41:02
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 18:32:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?