30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Belediyeden engellilere destek

MALATYA BELEDİYESİ'NDEN ENGELLİLERE 2 ADET MİNİBÜS

Malatya Belediyesi tarafından alınan ve engellilerin hizmetine sunulmak üzere, gerekli düzenlemeleri yapılan iki adet minibüsün tanıtımı ile ilgili bir tören düzenlendi.

Şehit Hasan Hüseyin Sadık Engelliler Dinlenme Merkezi önünde düzenlenen törene, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcıları, Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, Engelliler Merkezi Sorumlusu Sait Söner Yılmaz, Başharık Mahalle Muhtarı Erdal Akkaya ile çok sayıda engelli ve aileleri katıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, burada yaptığı konuşmada, her insanın aynı zamanda birer engelli adayı olduğunu belirterek, "Biz Malatya Belediyesi olarak yapmış olduğumuz hizmetlerde engelli vatandaşlarımızı da düşünerek hareket ediyoruz. Uyguladığımız bütün projelerde, alt yapı, kaldırım ve sosyal alan çalışmalarında engellilerimizin karşılaşmış olduğu engelleri ortadan kaldırmak için çalışmalar yapıyoruz. Yeni projelerimizin tamamını engellilerimize uygun hale getirme gayreti içerisindeyiz.

Engelli vatandaşlarımızı daha iyi anlayabilmek, onlarla empati kurabilmek için bir kitapçık hazırlattık. Bu hazırlatmış olduğumuz kitapçığı, Malatya'daki okullar ile ilçelerimizdeki ve beldelerimizdeki okullarda dağıtıyoruz. Buradaki amacımız insanların engellilerin karşılaşmış oldukları sorunları düşünmelerini sağlamak. Eğer, bunu başarabilirsek amacımıza ulaşmış oluruz diye düşünüyorum.

Bugün burada bulunmamızın asıl amacı ise engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağımız 2 adet asansörlü minibüs tahsisi. Bu uygulama ile hem engelli vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını hem de sosyal hayata katılmalarını sağlamış oluyoruz" dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ise Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a ulaşım alanındaki katkılarından dolayı teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından yeni alınan ve özel olarak yeniden düzenlenen iki adet minibüsün tanıtımı yapıldı.

MALATYA BELEDİYESİ'NDEN ENGELLİLERE 2 ADET MİNİBÜS
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 18:14:05
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 18:40:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?